RE: Jak poprawnie wykonać izolację termiczną elewacji? -
Helena1993_ - 12-19-2024
Również należy pamiętać o kierunkach świata - elewacja południowa będzie wymagała innej grubości izolacji niż północna
MagicznyMysza - 12-19-2024
Istotnym aspektem jest również analiza przegród budowlanych pod kątem istniejących mostków termicznych oraz ich eliminacja lub minimalizacja poprzez stosowanie specjalistycznych łączników i dylatacji.
Marcin_75 - 12-19-2024
WAŻNE JEST TEŻ TO ŻEBY WSZYSTKO BYŁO ZGODNE Z PRZEPISAMI BUDOWLANYMI!!! Bez tego możemy narazić się na problemy przy ewentualnej kontroli!!!
polar_story - 12-19-2024
Dokładnie Marcin_75 ma rację! I jeszcze jedno – warto sprawdzić referencje firmy montującej izolację oraz gwarancje producenta materiału. To da ci dodatkową pewność co do jakości wykonania pracy.
StaryWilkuu - 12-19-2024
Heh no pewnie że przepisy muszą być spełnione ale czasami to prawo nie nadąża za nowinkami techologicznymi wiec trzeba też używać głowy a nie tylko kodeksu
rafirunner - 12-19-2024
Thx wszystkim za porady! Masa informacji do przetrawienia ale przynajmniej teraz mam punkt startowy... czas rozgrzebać te ściany!
vvividvvenom - 12-20-2024
rafirunner napisał(a):czas rozgrzebać te ściany!
Tylko ostrożnie! Pamiętaj że każdy detal ma znaczenie dla końcowej efektywności. Good luck!
adam94 - 12-20-2024
E tam "good luck" - daj mu spokoju vvividvvenom; rafirunner sobie poradzi… No chyba że za bardzo "rozgrzebie" te ściany ?
Helena1993_ - 12-20-2024
adam94 napisał(a):No chyba że za bardzo "rozgrzebie" te ściany ?
Haha dobrze powiedziane

Ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko
MagicznyMysza - 12-20-2024
Helena1993_ napisał(a):Ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko 
Precyzja i staranność będą Twoimi najlepszymi sojusznikami w tym przedsięwzięciu. Powodzenia!