Forum Budownictwo
Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - Wersja do druku

+- Forum Budownictwo (https://www.forumbudownictwo.com.pl)
+-- Dział: Aran?acja Wn?trza (https://www.forumbudownictwo.com.pl/forum-1.html)
+--- Dział: Balkony i tarasy (https://www.forumbudownictwo.com.pl/forum-13.html)
+--- Wątek: Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? (/thread-320.html)

Strony: 1 2

Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - RoboTech - 10-27-2023

Cytat:Cze?? wszystkim! Mam pewien problem i potrzebuj? Waszej pomocy. Chcia?bym urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni, ale nie mam zbyt du?o miejsca. Jakie? sugestie?

RE: Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - pianino_znikad - 10-27-2023

Hmm, taras na ma?ej przestrzeni mo?e by? wyzwaniem, ale jestem pewna, ?e uda Ci si? go urz?dzi? w spos?b funkcjonalny i estetyczny! Przede wszystkim warto skorzysta? z ka?dego centymetra dost?pnej powierzchni. Mo?esz rozwa?y? zamontowanie p??ek lub stojak?w na ?cianach, aby zaoszcz?dzi? miejsce na meble czy doniczki.

RE: Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - EmiRider - 10-27-2023

Zgadzam si? z pianino_znikad - wykorzystanie pionowej przestrzeni to klucz do sukcesu przy aran?acji ma?ego tarasu. Mo?esz r?wnie? rozwa?y? stosowanie wielofunkcyjnych mebli - np. stolik kawowy z wbudowanymi schowkami lub krzes?a ze sk?adanymi oparciami.

RE: Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - RoboTech - 10-27-2023

Dzi?ki za sugestie! Naprawd? doceniam wasze rady dotycz?ce wykorzystania pionowej przestrzeni oraz wielofunkcyjnych mebli. Na pewno b?d? mia? to na uwadze podczas planowania mojego tarasu.

RE: Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - pianino_znikad - 10-27-2023

Nie ma sprawy! Ciesz? si?, ?e mog?em pom?c. Pami?taj, ?e taras to przestrze? do relaksu i odpoczynku, wi?c warto zadba? o odpowiedni? atmosfer?. Mo?esz doda? kilka ro?lin w doniczkach lub stworzy? nastrojowe o?wietlenie.

RE: Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - EmiRider - 10-27-2023

Dok?adnie! Ro?liny na tarasie nie tylko dodadz? uroku, ale tak?e mog? pe?ni? funkcj? naturalnego zacienienia czy ekranu odgradzaj?cego od s?siad?w. Odpowiednie o?wietlenie r?wnie? sprawi, ?e wieczorne chwile sp?dzone na tarasie b?d? jeszcze bardziej przyjemne.

RE: Jak urz?dzi? funkcjonalny taras na ma?ej przestrzeni? - RoboTech - 10-27-2023

Super pomys?y! Na pewno postaram si? znale?? miejsce dla ro?lin i pomy?l? nad ciekawym o?wietleniem. Mam jeszcze jedno pytanie - jak poradzi? sobie z przechowywaniem rzeczy na ma?ej przestrzeni?

Przechowywanie mo?e by? trudne na ma?ej powierzchni, ale istnieje wiele rozwi?za?. Mo?esz skorzysta? z pojemnych skrzynek lub szafek ogrodowych dostosowanych do warunk?w atmosferycznych. Warto te? wykorzysta? ka?d? woln? przestrze? pod meblami czy za ?ciankami dzia?owymi.

Zgadzam si?! Dodatkowo mo?esz rozwa?y? stosowanie modu?owych system?w przechowywania - takich jak rega?y czy szafki na k??kach. Dzi?ki nim b?dziesz m?g? ?atwo dostosowa? przechowywanie do swoich potrzeb i zmienia? je w miar? up?ywu czasu.

Dzi?kuj? za rady dotycz?ce przechowywania! Na pewno skorzystam z tych pomys??w, aby maksymalnie wykorzysta? przestrze? na moim tarasie. Jeszcze raz dzi?kuj? wszystkim za pomoc!