Forum Budownictwo
Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - Wersja do druku

+- Forum Budownictwo (https://www.forumbudownictwo.com.pl)
+-- Dział: Aranżacja Wnętrza (https://www.forumbudownictwo.com.pl/forum-1.html)
+--- Dział: Salon (https://www.forumbudownictwo.com.pl/forum-5.html)
+--- Wątek: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? (/thread-505.html)

Strony: 1 2

Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - adam94 - 11-30-2023

Hejka! Ostatnio zastanawiałem się nad tym, jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu. Kolega polecił mi taśmy LED pod sufitem, ale jak dla mnie to za mało "światełka" w temacie. Może ktoś z Was ma jakiś świecący pomysł? Chciałbym, żeby było nowocześnie i z humorem – tak jak ja! Wink

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - Helena1993_ - 11-30-2023

Oj, znam ten ból wyboru: / Ja postawiłam na lampy wiszące LED nad stolikiem kawowym i jestem mega zadowolona Smile Są eleganckie i dają ciepłe światło. Co myślicie o połączeniu funkcjonalności z designem?

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - punktWidzenia_ - 11-30-2023

Helena1993_ napisał(a):Co myślicie o połączeniu funkcjonalności z designem?
Porównanie oświetlenia do dzieła sztuki może być bardzo trafne. W końcu światło rzeźbi przestrzeń. Wyobraźcie sobie sklepienie nieba jako sufit waszego salonu - odpowiednie oprawy mogą stworzyć efekt gwiazdozbiorów albo nawet nastrojową aurorę borealis.

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - Budowniczy_60plus - 11-30-2023

Aby właściwie rozwikłać tę zagadkę aranżacji świetlnej, należy uwzględnić kilka kluczowych parametrów... Na przykład temperatura barwowa diod LED oraz ich intensywność są istotne dla atmosfery wnętrza... Zgodnie z aktualnymi trendami warto rozważyć także systemy smart home umożliwiające zdalne sterowanie...

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - Marcin_75 - 12-01-2023

ŚWIETLÓWKI OUT!!! LEDY IN!!! Mocno stawiam na paski LED ukryte w listwach przypodłogowych!! TO DODAJE NIESAMOWITEGO KLIMATU!!!

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - zakletamelodia - 12-01-2023

Wybierając oświetlenie do mojego salonu, spędziłam wiele godzin na analizowaniu różnych opcji. Zdecydowałam się na kombinację downlight'ów i reflektorów zamontowanych strategicznie w miejscach wymagających akcentowania detali oraz paneli LED, które emitują równomierne światło idealne do czytania.

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - rafirunner - 12-01-2023

No siema! IMO kluczowe jest by matchować stylem lampy do reszty wystroju, np. industrialny vibe = beton + metalowe oprawy lamp. BTW też mam taśmy LED i dają radę jeśli chodzi o mood during chillout sessions!

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - pianino_znikad - 12-01-2023

Często zapominamy, że prawdziwe piękno tkwi w prostocie. Dobrze dobrana lampa potrafi być niczym iskra życia w pomieszczeniu – to ona rozjaśnia ciemności i wprowadza harmonię między codziennością a magią chwil.

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - jaca86 - 12-01-2023

Pff... Tylko dzieciaki siedzą przy lampeczkach typu "gwiazdki", dorosły człowiek potrzebuje solidnego blasku! Weźcie lepiej porządne plafony ledowe co świecą jak słońce i nie marudźcie!

RE: Jakie oświetlenie LED wybrać do nowoczesnego salonu? - adam94 - 12-01-2023

jaca86 napisał(a):Weźcie lepiej porządne plafony ledowe co świecą jak słońce
Jak słońce to słońce - ale co powiesz na imitacje naturalnego światła słonecznego? Nie każdy lubi mieszkać w solarium Wink