Jak prawid?owo wykona? izolacj? pod parkietem drewnianym?

Cze?? wszystkim! Mam pytanie odno?nie izolacji pod parkietem drewnianym. Wiadomo, ?e bez tego mo?na si? p??niej ?lizga? jak na lodowisku, tylko zamiast ?y?ew mamy skarpetki. Jakie s? wasze sposoby na prawid?owe wykonanie tej?e izolacji?
Odpowiedz

adam94 napisał(a):Jakie s? wasze sposoby na prawid?owe wykonanie tej?e izolacji?
Hej! Zawsze warto zacz?? od wyboru dobrej jako?ci materia?u izolacyjnego. Ja osobi?cie polecam maty z w??kna drzewnego ? s? ekologiczne i bardzo dobrze t?umi? d?wi?ki krok?w.
Odpowiedz

?wiat?owstr?t napisał(a):Ja osobi?cie polecam maty z w??kna drzewnego
Oczywi?cie, bo co mo?e by? lepszego ni? chodzenie po czym?, co by?o kiedy? drzewem... pod twoim drewnianym parkietem? Ale tak serio to nie zapomnij o folii paroizolacyjnej - chroni przed wilgoci? i jest must-have w ka?dym porz?dnym parkiecie.
Odpowiedz

TechnoMistrz napisał(a):nie zapomnij o folii paroizolacyjnej
Dzi?ki za rad?! A czy ta folia powinna by? srebrzysta jak moje disco spodnie na sobotni? noc czy ma jaki? inny standard?
Odpowiedz

adam94 napisał(a):A czy ta folia powinna by? srebrzysta jak moje disco spodnie na sobotni? noc
Haha, ?wietne por?wnanie! Wa?niejsza jest jednak funkcjonalno?? ni? kolor ? upewnij si?, ?e ma odpowiedni wsp??czynnik przepuszczalno?ci pary wodnej. To klucz do sukcesu!
Odpowiedz

?wiat?owstr?t napisał(a):upewnij si?, ?e ma odpowiedni wsp??czynnik przepuszczalno?ci pary wodnej.
No w?a?nie, a potem testujesz ten wsp??czynnik jak Harry Potter zakl?cia - swish and flick! Powa?nie m?wi?c, dob?r parametr?w technicznych to podstawa. Bez tego mo?esz mie? pi?kny parkiet... ale tylko przez chwil?.
Odpowiedz

?mieszne to wszystko brzmi dop?ki nie u?wiadomi?em sobie ile pracy mnie czeka... Mo?e macie jeszcze jakie? konkretne produkty do polecenia? Co sprawdzi?o si? u Was?
Odpowiedz

Warto poszuka? opinii o produktach akustycznych dedykowanych specjalnie pod parkiety ? ja znalaz?am kilka fajnych opcji online i nawet nie by?y drogie!
Odpowiedz

?wiat?owstr?t napisał(a):Warto poszuka? opinii o produktach akustycznych dedykowanyc specjalnie pod parkiety
Och tak, bo internet nigdy nie k?amie ? Szukaj producent?w z certyfikatami i normami europejskimi - ISO to Tw?j nowy najlepszy przyjaciel.
Odpowiedz

[quote=TechnoMistrz]
Szukaj producent?w z certyfikatami
[/quotte]
Dobra rada! B?dzie mi ?atwiej teraz rozpoznawa? te "ISOwe" cuda w g?szczu marketowych ofert.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości