Liczba postów: 462
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Witam wszystkich! Zastanawiam si? nad wyborem izolacji termicznej do mojego nowego domu. We?na mineralna i pianka poliuretanowa to dwie opcje, kt?re rozwa?am, ale nie jestem pewna, kt?ra b?dzie lepsza. Czy kto? m?g?by podzieli? si? swoimi do?wiadczeniami lub wiedz? na ten temat?
Liczba postów: 462
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Fascynuje mnie ta analogia ze szalikiem oraz skafandrem astronauty! Chcia?abym jednak dowiedzie? si? wi?cej o wp?ywie tych materia??w na ?rodowisko naturalne oraz ich trwa?o?? przez lata u?ytkowania.
Liczba postów: 464
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
Bardzo s?uszny punkt widzenia odno?nie ekologii. We ?n a minera ln a jest produktem naturalnym i mo?na j? ponown ie wykorzysta? lub bez problem?w utylizowa? . Co wi?cej , posiada ona d?ugotrwa?? stabilno?? termiczn ? , nawet przez kilkad zi esi? t lat .
Liczba postów: 443
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
W krainach wiecznego lodu nied?wied? polar znajduje schronienie dzi?ki swej g?stej sier?ci; we ?n a minera ln a dzia?a bardzo podobnie jako naturalny p?aszcz dla Twojej rezydencji . Je?li natomiast patrzym y pr zen oc hmat estet yki natur al no ?ci , piani ka mo?e by? mniej atr akcyjn ? op cj ? .
Liczba postów: 471
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Ahh te ba?nie ekologiczn e... Nie zapominajmy jednak ?e produkcja we ?n y r?wnie? wymaga energ ii , wi?c idealnych rozw ia za? br ak . Piani ka cho? synt etycz n a , mo?e mie? lepsze parametry energetycz ne co paradoksalnie czyni j ? "zielon sz ??kiem" je?li spojrzymy przez okulary efektywno?ci energetyc zn ej .