09-20-2024, 07:15 PM
Oj, mog? podzieli? si? swoj? histori?
Kiedy kilka lat temu remontowa?am mieszkanie, postanowi?am r?wnie? wprowadzi? elementy automatyki domowej. Na pocz?tku skupi?am si? na sterowaniu ogrzewaniem oraz roletami ? co okaza?o si? strza?em w dziesi?tk? podczas upalnych dni lub mro?nych nocy. Moje kolejne kroki obejmowa?y inteligentny termostat oraz system alarmowy integruj?cy czujniki dymu i zalania z central? steruj?c? oraz aplikacj? mobiln?. To by? moment przej?ciowy dla ca?ego domostwa; nagle wszystko sta?o si? ?atwiejsze i bardziej intuicyjne.
Zauwa?y?am znaczn? oszcz?dno?? czasu oraz energii ? nie tylko tej elektrycznej! Co wi?cej, gdy moja rodzina odwiedza mnie niezapowiedzianie ? jedno klikni?cie w telefonie wystarcza aby "przygotowa?" dom na ich przybycie (ogrzewanie/zapalenie ?wiate?). Wiadomo jednak, ?e pocz?tkowe koszty instalacji mog? by? barier? dla wielu os?b.
Ale najwi?kszym atutem moim zdaniem jest mo?liwo?? dostosowania ka?dego elementu do w?asnych potrzeb ? czasami graniczy to prawie z magi?
Kiedy kilka lat temu remontowa?am mieszkanie, postanowi?am r?wnie? wprowadzi? elementy automatyki domowej. Na pocz?tku skupi?am si? na sterowaniu ogrzewaniem oraz roletami ? co okaza?o si? strza?em w dziesi?tk? podczas upalnych dni lub mro?nych nocy. Moje kolejne kroki obejmowa?y inteligentny termostat oraz system alarmowy integruj?cy czujniki dymu i zalania z central? steruj?c? oraz aplikacj? mobiln?. To by? moment przej?ciowy dla ca?ego domostwa; nagle wszystko sta?o si? ?atwiejsze i bardziej intuicyjne.Zauwa?y?am znaczn? oszcz?dno?? czasu oraz energii ? nie tylko tej elektrycznej! Co wi?cej, gdy moja rodzina odwiedza mnie niezapowiedzianie ? jedno klikni?cie w telefonie wystarcza aby "przygotowa?" dom na ich przybycie (ogrzewanie/zapalenie ?wiate?). Wiadomo jednak, ?e pocz?tkowe koszty instalacji mog? by? barier? dla wielu os?b.
Ale najwi?kszym atutem moim zdaniem jest mo?liwo?? dostosowania ka?dego elementu do w?asnych potrzeb ? czasami graniczy to prawie z magi?