Pęknięcia płytek na balkonie – jak zaradzić?

TechnoMistrz napisał(a):Pękające płytki to klasyczna sprawa
Oczywiście zgadza się – wilgotność i zmiany temperatur mają tu duży wpływ, ale warto też wspomnieć o innych czynnikach takich jak źle wykonana warstwa kleju pod płytkami lub nawet nierówności samego balkonu jako konstrukcji nośnej. Fakt jest taki, że zarówno mata dylatacyjna jak i hydroizolacja są istotne dla zachowania trwałości układanej nawierzchni balkonowej. Dzięki za sugestię dotyczącą elastycznej zaprawy spoinującej - wydaje mi się to dobrym tropem.
A co do historii kolegi peter2k – twoje doświadczenia są dla mnie bardzo cenne; mam nadzieję że mój balkon również przejdzie tak udaną transformację.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Pęknięcia płytek na balkonie – jak zaradzić? - przez StaryKowal - 09-30-2024, 08:52 AM
RE: Pęknięcia płytek na balkonie – jak zaradzić? - przez TechnoMistrz - 09-30-2024, 10:46 AM
RE: Pęknięcia płytek na balkonie – jak zaradzić? - przez peter2k - 09-30-2024, 11:02 AM
RE: Pęknięcia płytek na balkonie – jak zaradzić? - przez StaryKowal - 09-30-2024, 11:24 AM
RE: Pęknięcia płytek na balkonie – jak zaradzić? - przez TechnoMistrz - 09-30-2024, 01:09 PM
RE: Pęknięcia płytek na balkonie – jak zaradzić? - przez peter2k - 09-30-2024, 02:36 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości