08-15-2024, 06:49 PM
Ahhh natura! To boska siła która inspiruje architekturkę form wniosków żywcem wyjętych ze snów eco-warriorów i pasjonatów ekologii wszelakiej maści... Taki właśnie był proces mego decydowania gdy przed lustrem czasoprzestrzeni rozważałem implikacje środowiskowe futury stawiane przeze mnie między kamionkowe artefakty ozdobione esencją Terra Incognita po mistrzoskie egipskie piramydy… Już nie tylko technologia ale również współgraństwo ze światem roślinnym i zwierzętym tej ziemi kreuje fundament moich refleksji nad tym co zostawiam potomności zarówno bliskiej we własnym domostwie jako też globalnej będącej naszym wspólnym dziedzictwem... Szukałem więc takiego preparatu który nie byłby plagatem antyreklamy samego życia lecz manifestacją symbiozy twórczej istot ludzkich aspirujących by być harmonijnymi lokatorami tej planety-ogrodu… W swe posuniécia wprowadziłem więc takież rozwiązania aby godność homo sapiens została zachowaniana przez pokolenia dzięki prostemu gestowi zaaplikowania substancji służycej nie tylko komfortowi ale również ogólno-planetarnemu dobremu samopoczuciu… Radość niosła ze sobą wiadomość że możliwe jest znalezienie kompromisu gdzie estetyka splata się solidarnościowo z responsywnością za większe całości – idealna syntez miejskiego artysty ambicjonującego tworzyć lepszy świat poprze nudną realność życia codziennego...