Jaki rodzaj izolacji termicznej wybra? do poddasza?

firefox: ej, s?uchajcie... mam taki problem z moim poddaszem. Nie wiem jaki rodzaj izolacji termicznej wybra?. Mo?e mi pomo?ecie?
Odpowiedz

Oczywi?cie! Ch?tnie pomog?. ? Izolacja termiczna jest wa?na, ?eby utrzyma? odpowiedni? temperatur? na poddaszu i nie traci? ciep?a w domu.
Odpowiedz

No tak, to prawda. Musisz zastanowi? si? nad tym, czy chcesz u?y? izolacji we?nianej czy mo?e pianki poliuretanowej. Obie maj? swoje zalety i wady.
Odpowiedz

no w?a?nie... teraz nie wiem kt?r? wybra?. Czy kto? ma jakie? do?wiadczenia z jednym lub drugim materia?em?
Odpowiedz

Ja mia?am niedawno remont na poddaszu i postawi?am na izolacj? we?n? mineraln?. Jest to popularny wyb?r ze wzgl?du na swoj? skuteczno?? i stosunkowo nisk? cen?.
Odpowiedz

Hm... ja natomiast zdecydowa?em si? na piank? poliuretanow?. By?a troch? dro?sza ni? we?na mineralna, ale jej zaleta jest taka, ?e mo?na j? ?atwo dopasowa? do ka?dego kszta?tu powierzchni.
Odpowiedz

No fakt, ta elastyczno?? pianki mo?e by? du?ym plusem przy nieregularnych powierzchniach poddasza.
Odpowiedz

a co my?licie o kosztach eksploatacji? Czy jedna z tych izolacji jest bardziej energooszcz?dna ni? druga?
Odpowiedz

Oj, trudno powiedzie?. Obie izolacje maj? podobne w?a?ciwo?ci termoizolacyjne, wi?c r??nica w kosztach eksploatacji powinna by? minimalna.
Odpowiedz

No tak, chyba najwa?niejsze to dobrze zamontowa? i odpowiednio zaizolowa? ca?e poddasze, niezale?nie od wybranego materia?u. To zapewni nam najlepsz? ochron? przed utrat? ciep?a.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości