Jak wybrać odpowiednie oświetlenie do salonu?

Cześć wszystkim! Mam problem z wyborem oświetlenia do salonu! Jakie są Wasze sugestie? Lepiej postawić na klasyczne żyrandole czy może nowoczesne lampy sufitowe?!
Odpowiedz

Marcin_75 napisał(a):Mam problem z wyborem oświetlenia do salonu!
Odpowiedz

Wiesz Marcin, to naprawdę zależy od wielu czynników. Przykładowo rodzaj i ilość światła wpływa na nasz nastrój i efektywność pracy. Wiem, że jasne światło pobudza aktywność mózgu podczas gdy ciepłe tonacje pomagają się zrelaksować.
Odpowiedz

Również warto rozważyć aspekt techniczny... Żarówki LED mają dłuższą żywotność oraz zużywają mniej energii niż tradycyjne żarówki... Co więcej możemy je zdalnie sterować za pomocą smartfona...
Odpowiedz

W moim przypadku postawiłam na lampy sufitowe i jestem bardzo zadowolona. Dają one równomiernie rozproszone światło, co sprawia, że pomieszczenie wydaje się większe. Dodatkowo można je łatwo dopasować do każdego stylu wnętrza.
Odpowiedz

Spoko opcją są tez kinkiety - fajny efekt i można sobie pozmieniać miejsca jak sie znudzą xd
Odpowiedz

Super pomysły! Ale czy lampy sufitowe nie będą za mocno oślepiać?!
Odpowiedz

Marcin_75 napisał(a):Ale czy lampy sufitowe nie będą za mocno oślepiać?!
Odpowiedz

Ciekawostką może być fakt, że według badań przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu w Toronto wystarczy 20 minut ekspozycji na jasne światło by poprawić koncentrację i nastrój.
Odpowiedz

Co do oślepiania... Istnieją modele z możliwością regulacji natężenia światła... Tak więc nie musisz się obawiać...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości