Liczba postów: 482
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Mam problem z wyborem oświetlenia do salonu! Jakie są Wasze sugestie? Lepiej postawić na klasyczne żyrandole czy może nowoczesne lampy sufitowe?!
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Wiesz Marcin, to naprawdę zależy od wielu czynników. Przykładowo rodzaj i ilość światła wpływa na nasz nastrój i efektywność pracy. Wiem, że jasne światło pobudza aktywność mózgu podczas gdy ciepłe tonacje pomagają się zrelaksować.
Liczba postów: 434
Reputacja:
0
Również warto rozważyć aspekt techniczny... Żarówki LED mają dłuższą żywotność oraz zużywają mniej energii niż tradycyjne żarówki... Co więcej możemy je zdalnie sterować za pomocą smartfona...
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
W moim przypadku postawiłam na lampy sufitowe i jestem bardzo zadowolona. Dają one równomiernie rozproszone światło, co sprawia, że pomieszczenie wydaje się większe. Dodatkowo można je łatwo dopasować do każdego stylu wnętrza.
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Spoko opcją są tez kinkiety - fajny efekt i można sobie pozmieniać miejsca jak sie znudzą xd
Liczba postów: 482
Reputacja:
0
Super pomysły! Ale czy lampy sufitowe nie będą za mocno oślepiać?!
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Ciekawostką może być fakt, że według badań przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu w Toronto wystarczy 20 minut ekspozycji na jasne światło by poprawić koncentrację i nastrój.
Liczba postów: 434
Reputacja:
0
Co do oślepiania... Istnieją modele z możliwością regulacji natężenia światła... Tak więc nie musisz się obawiać...