Jakie o?wietlenie wybra? do salonu?

Witam wszystkich! Dzi? chcia?bym porozmawia? o tym, jakie o?wietlenie wybra? do salonu. Bo wiecie, w ko?cu trzeba dobrze widzie? te swoje ulubione seriale i filmy!
Odpowiedz

Cze?? TechnoMistrz! Zgadzam si? z Tob?, odpowiednie o?wietlenie jest kluczowe dla komfortowego ogl?dania telewizji czy czytania ksi??ek w salonie. Moim zdaniem warto postawi? na delikatne ?wiat?o punktowe oraz lampy stoj?ce.
Odpowiedz

Hej wszystkim! Ja osobi?cie lubi? r??norodno?? w o?wietleniu. Opr?cz g??wnego ?r?d?a ?wiat?a, kt?re mo?e by? sufitowym reflektorem albo ?yrandolem, polecam te? dodatkowe punkty ?wietlne - na przyk?ad kinkiety boczne lub ta?my LED pod meblami.
Odpowiedz

Dobry wiecz?r drodzy forumowicze! Pragn? zaznaczy?, ?e dob?r odpowiedniego rodzaju o?wietlenia powinien by? uzale?niony od stylu wn?trza oraz funkcji jak? pe?ni salon. W przypadku nowoczesnych aran?acji mo?na rozwa?y? u?ycie lamp sufitowych typu downlighters lub halogen?w niskonapi?ciowych.
Odpowiedz

Oho MagicznyMysza, ale Ty masz fancy s?ownictwo! Ale masz racj?, styl wn?trza jest wa?ny. Ja osobi?cie wol? co? bardziej nowoczesnego i minimalistycznego, wi?c mo?e rzeczywi?cie postawi? na te lampy sufitowe.
Odpowiedz

Racja TechnoMistrz, ka?dy ma inny gust i styl. Wa?ne jest te? dobranie odpowiedniej mocy ?wiat?a do rozmiaru salonu. Nie chcemy przecie? o?lepia? si? albo mie? za ciemno!
Odpowiedz

Zgadza si? Krakus! Dlatego warto zwr?ci? uwag? na temperatur? barwow? ?ar?wek - ciep?e ?wiat?o sprzyja relaksowi, a zimne ?wiat?o pobudza koncentracj?.
Odpowiedz

Dok?adnie vvividvvenom! Warto r?wnie? pami?ta? o kierunkowo?ci ?r?d?a ?wiat?a oraz jego kolorze oddawczym. Na przyk?ad je?li w salonie mamy miejsce do czytania lub pracy biurowej, to warto wybra? ?ar?wki o neutralnym b?d? ch?odnym kolorze.
Odpowiedz

No tak MagicznyMysza, dla tych pracowitych ludzi trzeba zadba? o odpowiednie warunki do roboty! Ale ja tam najbardziej licz? na to ?eby moje ulubione seriale wygl?da?y jak najlepiej!
Odpowiedz

Rozumiem TechnoMistrzu! Ka?dy ma swoje priorytety. Wa?ne jednak aby ca?e pomieszczenie by?o r?wnomiernie o?wietlone, ?eby nie by?o ?adnych cieni ani odblask?w na ekranie telewizora.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości