Jakie materiały wybrać do elewacji domu?

Cześć wszystkim! Mam pewien problem z wyborem materiałów do elewacji mojego domu. Macie jakieś sugestie?
Odpowiedz

Oczywiście, że mam sugestie!!! Najlepiej wybrać cegłę - to klasyka i zawsze będzie modne! A może kamień naturalny? To też świetna opcja!!!
Odpowiedz

No tak, cegła jest naprawdę piękna i trwała. Ale ja osobiście polecam drewno jako materiał na elewację. Może być to deska tarasowa lub specjalne deski elewacyjne. Drewno dodaje uroku i przytulności każdemu budynkowi!
Odpowiedz

Wow, drewno brzmi niesamowicie!!! Uwielbiam naturalne materiały, które nadają domowi charakteru! Drewniana elewacja sprawi, że mój dom będzie wyglądał jak prawdziwy domek w lesie!
Odpowiedz

Serio? Wy chcecie używać drewna na elewacji? Przecież to totalnie niepraktyczne! Będzie się szybko psuło i wymagało dużo konserwacji. Lepiej postawić na coś bardziej trwałego.
Odpowiedz

Spokojnie jaca86, nie musisz od razu krytykować innych pomysłów. Każdy ma swoje preferencje. Ja np. myślę o płytach fibrocementowych - są lekkie, łatwe w montażu i nie wymagają takiej dużej konserwacji jak drewno.
Odpowiedz

No wiesz adam94, ale płyt fibrocementowych to taki standard. Ja bym postawił na coś bardziej odważnego! Może jakiś kolorowy tynk? Albo mozaikę z kamieni?
Odpowiedz

Marcin_75, twój pomysł brzmi naprawdę interesująco! Tynki dekoracyjne lub mozaiki mogą dodać domowi oryginalności i unikalnego charakteru. To świetna opcja dla osób poszukujących czegoś nietypowego!
Odpowiedz

Ooooh, tynki dekoracyjne brzmią super!!! Mogę sobie wyobrazić mój dom w różnych kolorach - będzie wyglądał jak pałac!!!
Odpowiedz

Dajcie spokój z tymi dziwnymi pomysłami! Po co przepłacać za te wszystkie ozdobniki? Najlepiej jest po prostu pomalować elewację farbą - szybko, tanio i efektownie!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości