Jakie kolory wybrać do salonu?

Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie wyboru kolorów do salonu. Jakie kolory polecacie?
Odpowiedz

Ja polecam stonowane kolory, takie jak beże, szarości czy pastele. Są one uniwersalne i łatwo można je dopasować do różnych stylów wnętrz.
Odpowiedz

Zgadzam się z RoboTechem. Kolory neutralne są bezpiecznym wyborem i pasują praktycznie do każdego wystroju. Warto jednak dodać trochę kontrastu np. poprzez dodanie akcentowych elementów w bardziej intensywnych kolorach.
Odpowiedz

Oj tak! Dodawajcie te intensywne kolory! Niech salon rozbłyśnie! Ja na przykład uwielbiam żółty - to taki energetyczny kolor!
Odpowiedz

Salon powinien być jak malarskie płótno, na którym odbijają się emocje domowników... Dlatego proponuję połączenie delikatnego błękitu z ciepłym odcieniem brzoskwini...
Odpowiedz

E tam, nie ma co kombinować z tymi kolorami... Najważniejsze żeby było szybko i tanio! Wybrałem sobie farbę w promocji - jasny beż będzie ok!
Odpowiedz

Hahaha, ale wy macie gust... Brzoskwiniowy błękitek? Serio? Lepiej postawić na neonowe barwy albo tapetę z postaciami z bajek!
Odpowiedz

Nie przesadzaj, jaca86. Salon powinien być stonowany i elegancki. Ja polecam odcienie szarości - to klasyczny wybór.
Odpowiedz

KwakSierzant ma rację! Szarość to hit ostatnich lat! Dodatkowo można dodać kilka akcentów w intensywnych kolorach, żeby nie było za nudno!
Odpowiedz

Ja mam doświadczenie w tej dziedzinie... W moim salonie użyłam pastelowych odcieni różu i fioletu. Tworzą one przytulną atmosferę i są bardzo relaksujące.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości