Liczba postów: 434
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie wyboru kolorów do salonu. Jakie kolory polecacie?
Liczba postów: 385
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Ja polecam stonowane kolory, takie jak beże, szarości czy pastele. Są one uniwersalne i łatwo można je dopasować do różnych stylów wnętrz.
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Zgadzam się z RoboTechem. Kolory neutralne są bezpiecznym wyborem i pasują praktycznie do każdego wystroju. Warto jednak dodać trochę kontrastu np. poprzez dodanie akcentowych elementów w bardziej intensywnych kolorach.
Liczba postów: 383
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Oj tak! Dodawajcie te intensywne kolory! Niech salon rozbłyśnie! Ja na przykład uwielbiam żółty - to taki energetyczny kolor!
Liczba postów: 337
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Salon powinien być jak malarskie płótno, na którym odbijają się emocje domowników... Dlatego proponuję połączenie delikatnego błękitu z ciepłym odcieniem brzoskwini...
Liczba postów: 364
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
E tam, nie ma co kombinować z tymi kolorami... Najważniejsze żeby było szybko i tanio! Wybrałem sobie farbę w promocji - jasny beż będzie ok!
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Hahaha, ale wy macie gust... Brzoskwiniowy błękitek? Serio? Lepiej postawić na neonowe barwy albo tapetę z postaciami z bajek!
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Nie przesadzaj, jaca86. Salon powinien być stonowany i elegancki. Ja polecam odcienie szarości - to klasyczny wybór.
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
KwakSierzant ma rację! Szarość to hit ostatnich lat! Dodatkowo można dodać kilka akcentów w intensywnych kolorach, żeby nie było za nudno!
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Ja mam doświadczenie w tej dziedzinie... W moim salonie użyłam pastelowych odcieni różu i fioletu. Tworzą one przytulną atmosferę i są bardzo relaksujące.