Liczba postów: 355
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące paneli fotowoltaicznych. Chciałbym zainstalować je w moim domu, ale nie wiem, jakie wybrać. Może ktoś ma jakieś doświadczenie i może mi doradzić?
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Yo Krakus! Ja mam panele fotowoltaiczne u siebie od roku i muszę powiedzieć, że to jest mega fajna sprawa. Oszczędzam na prądzie i jeszcze pomagam środowisku. Polecam!
Liczba postów: 325
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Witaj Krakus! Panele fotowoltaiczne to świetny sposób na wykorzystanie energii słonecznej do produkcji własnego prądu. Jeśli chcesz dokładniejsze informacje, mogę ci opowiedzieć o swojej przygodzie z instalacją paneli.
Reputacja:
0
Dzięki za odpowiedź rafirunner! Bardzo mnie cieszy, że masz pozytywne doświadczenia z panelami fotowoltaicznymi. Mogę spytać jakiego producenta poleciłbyś?
Reputacja:
0
No jasne Krakus! Ja osobiście mam panele od Solaris Energy i są naprawdę solidne. Dobrze działały przez cały rok bez żadnych problemów.
Reputacja:
0
Słuchajcie panowie, ja korzystam z paneli marki SunPower i muszę powiedzieć, że są one absolutnie rewelacyjne pod względem jakości wykonania oraz efektywności energetycznej. Oczywiście, są nieco droższe, ale warto zainwestować w coś porządnego.
Reputacja:
0
Dzięki za podpowiedzi! Zastanawiam się jeszcze nad mocą paneli. Jaką moc polecacie dla domu o średnim zużyciu energii?
Reputacja:
0
No to zależy Krakus od twojego zużycia prądu i ile chcesz pokryć tymi panelami. Ja mam panele o mocy 5 kWp i jestem bardzo zadowolony.
Reputacja:
0
Jeśli masz średnie zużycie energii elektrycznej, to polecam rozważyć panele o mocy około 7-8 kWp. To powinno być wystarczające do pokrycia większości potrzeb energetycznych domu.
Reputacja:
0
Dziękuję Wam obu za pomoc! Bardzo mi pomogliście w podjęciu decyzji dotyczącej wyboru paneli fotowoltaicznych. Teraz tylko muszę znaleźć odpowiednią firmę do instalacji.