Jakie oświetlenie wybrać do nowoczesnego salonu?

Cześć wszystkim! Mam pytanie do was - jakie oświetlenie polecilibyście do nowoczesnego salonu? Szukam czegoś praktycznego, ale jednocześnie stylowego. Co sądzicie?
Odpowiedz

LEDy. Małe, energooszczędne i dają fajny efekt. Tyle w temacie.
Odpowiedz

Ah, nowoczesny salon to prawdziwe pole do popisu dla kreatywności! Ja bym zdecydowanie postawił na lampę wiszącą o futurystycznym designie. Może być w kształcie abstrakcyjnej formy albo nawet inspirowana kosmicznymi motywami. To naprawdę doda charakteru pomieszczeniu!
Odpowiedz

No ja bym powiedział tak - ledowe taśmy na suficie i pod szafkami, a potem jeszcze kilka żarówek wiszących nad stołem lub kanapą. Proste i skuteczne rozwiązanie!
Odpowiedz

Zastanawiam się jednak nad wpływem światła na nasze samopoczucie i zdrowie psychiczne... Czy nie lepiej byłoby wybrać cieplejsze światło niż chłodniejsze? Chodzi mi tu głównie o barwę światła.
Odpowiedz

Dzięki za odpowiedzi! KwakSierzant, zgadzam się z tobą co do LEDów - są bardzo praktyczne i ekonomiczne. peter2k, twój pomysł na lampę wiszącą brzmi bardzo interesująco! Na pewno doda salonowi charakteru. StaryWilkuu, taśmy LEDowe to dobry pomysł, proste a efektowne. EmiRider, masz rację - barwa światła ma duże znaczenie dla naszego samopoczucia. Cieplejsze światło może stworzyć bardziej przytulną atmosferę.
Odpowiedz

No właśnie! LEDy są najlepsze pod względem energooszczędności i trwałości. Nie ma co się zastanawiać!
Odpowiedz

Dokładnie! Lampa wisząca to taki element dekoracyjny, który od razu przyciąga uwagę gości. A jak jeszcze do tego będzie miała nietypowy kształt albo ciekawy motyw... no cóż, nie da się przejść obojętnie!
Odpowiedz

Ja tam wolę prostotę i funkcjonalność. Taśmy LEDowe sprawdzą się w każdym salonie - nowoczesnym czy tradycyjnym.
Odpowiedz

Tak naprawdę chodzi mi o to, żeby dobrze dobrać barwę światła do konkretnych potrzeb danego pomieszczenia. W przypadku salonu warto postawić na cieplejszy odcień światła niż np. w biurze czy kuchni.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości