Jakie materia?y wybra? do skutecznego ocieplenia domu?

Cze?? wszystkim! Mam pytanie do Was - jakie materia?y wybra? do skutecznego ocieplenia domu? Potrzebuj? czego?, co b?dzie trwa?e i efektywne!
Odpowiedz

Ja polecam styropian. Jest tani i ?atwy w monta?u.
Odpowiedz

KwakSierzant ma racj?, styropian jest popularnym wyborem. Ale warto pami?ta? o tym, ?e mo?e mie? negatywny wp?yw na ?rodowisko naturalne ze wzgl?du na swoje w?a?ciwo?ci izolacyjne.
Odpowiedz

A wiecie dlaczego murarz zawsze nosi? kamizelk?? Bo lubi? by? dobrze ocieplony! ?
Odpowiedz

Ja bym postawi? na nowoczesne technologie! Co powiedzia?by? na panele fotowoltaiczne umieszczone na elewacji? Nie tylko ocieplisz dom, ale te? b?dziesz m?g? produkowa? w?asn? energi?!
Odpowiedz

Interesuj?cy pomys? TechnoMistrzu! Ale czy takie panele nie s? drogie?
Odpowiedz

Wa?ny aspekt to r?wnie? akustyka. Je?li chcemy unikn?? ha?as?w z zewn?trz, warto rozwa?y? ocieplenie domu materia?ami d?wi?koch?onnymi.
Odpowiedz

Ja u?y?em we?ny mineralnej do ocieplenia swojego domu i jestem bardzo zadowolony. Dzia?a ?wietnie zar?wno latem, jak i zim?!
Odpowiedz

EmiRider napisał(a):Ale warto pami?ta? o tym, ?e mo?e mie? negatywny wp?yw na ?rodowisko naturalne ze wzgl?du na swoje w?a?ciwo?ci izolacyjne.
Odpowiedz

Dzi?ki za wszystkie odpowiedzi! Zdecydowa?em si? na we?n? mineraln? - mam nadziej?, ?e b?dzie skuteczna i przyjazna dla ?rodowiska!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości