Liczba postów: 482
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Chciałbym porozmawiać o inteligentnym domu i jakie urządzenia warto w nim zastosować. Mam nadzieję, że będziecie mieli wiele ciekawych pomysłów!
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Hej Marcin_75! Inteligentny dom to świetna sprawa. Moim zdaniem nie może zabraknąć w nim inteligentnego oświetlenia. To naprawdę fajne, gdy możesz sterować światłem za pomocą smartfona albo głosu.
Liczba postów: 385
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
@adam94 Masz rację, inteligentne oświetlenie to podstawa. Ja polecam rozwiązania oparte na technologii Zigbee - są stabilne i energooszczędne.
Liczba postów: 315
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Inteligenty dom... Hmmm... To takie piękne połączenie nowoczesności i wygody. Ale pamiętajmy też o bezpieczeństwie - kamery monitoringu czy czujniki dymu to też ważne elementy inteligentnego domu.
Liczba postów: 344
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Zgadzam się z pianino_znikad. Inteligentny dom to nie tylko wygoda, ale również bezpieczeństwo. Dlatego warto zainwestować w system alarmowy, który będzie monitorował nasze mieszkanie i powiadomi nas o ewentualnym zagrożeniu.
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
No tak! Bezpieczeństwo jest priorytetem. Ale co powiecie na inteligentne rolety? Można nimi sterować zdalnie albo ustawić harmonogram otwierania i zamykania. Przydatne zwłaszcza jak ktoś zapomni zamknąć przed wyjściem!
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Witajcie! Ja mam już trochę doświadczenia w temacie inteligentnych domów i mogę polecić m.in. czujniki zalania czy systemy audio multiroom, które umożliwiają słuchanie muzyki w różnych pomieszczeniach jednocześnie.