Liczba postów: 317
Liczba wątków: 34
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Mam pytanie do was - jak urządzić funkcjonalną kuchnię w małym mieszkaniu? Chciałabym, żeby była praktyczna i wygodna, ale nie mam zbyt dużo miejsca. Macie jakieś pomysły?
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Hej! Ja mam małe mieszkanie i udało mi się stworzyć funkcjonalną kuchnię. Najważniejsze to dobrze zaplanować przestrzeń i wykorzystać każdy centymetr. Ja na przykład zamontowałam półki wiszące nad blatem, gdzie trzymam garnki i patelnie. To bardzo oszczędza miejsce!
Liczba postów: 371
Reputacja:
0
Witajcie! Ja też miałem problem z małą kuchnią, ale znalazłem kilka trików. Na przykład używam składanych krzesełek, które mogę schować pod stołem po jedzeniu. Dzięki temu zaoszczędziłem sporo miejsca.
Liczba postów: 347
Reputacja:
0
Ooo, ja mam lepszy pomysł! Zainstaluj sobie inteligentne urządzenia w kuchni - lodówkę z dostępem przez aplikację czy piekarnik sterowany głosem. To dopiero jest funkcjonalność!
Liczba postów: 436
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
No cóż... Jeśli chodzi o mnie to polecam solidne meble na wymiar wykonane przez fachowców stolarskich. Warto również zadbać o odpowiednie oświetlenie oraz wentylację w kuchni. To wszystko wpływa na funkcjonalność.
Liczba postów: 318
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Cześć! Moim zdaniem ważne jest też, żeby mieć dobrze zorganizowane szafki i szuflady. Warto użyć organizerów do sztućców czy przypraw, żeby wszystko było łatwo dostępne i uporządkowane.
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Bardzo ciekawe pomysły! Ja bym jeszcze dodała, że warto zainwestować w sprzęt wielofunkcyjny - takie urządzenia zajmują mniej miejsca, a można nimi wykonać wiele różnych czynności.
Liczba postów: 368
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Yo yo yo! Zgadzam się z resztą ekipy, ale nie zapominajcie o tym, że kuchnia to serce domu! Ważne jest również stworzenie przytulnej atmosfery - dodajcie trochę roślinności czy ładnych dekoracji!
Liczba postów: 371
Reputacja:
0
Dokładnie rafi! Kuchnia powinna być miejscem gdzie chętnie spędza się czas gotując dla siebie lub dla bliskich. A co Wy sądzicie o otwartych półkach? U mnie sprawdzają się świetnie!
Liczba postów: 347
Reputacja:
0
No ja osobiście wolę zamknięte szafki. Otwarte półki tylko zbierają kurz i trzeba je często czyścić. Ale każdy ma swoje preferencje!