Jakie urządzenia wybrać do inteligentnego domu?

Hej wszystkim! Chciałam się podzielić swoimi doświadczeniami związanych z tematem inteligentnych domów. Od jakiegoś czasu korzystam z różnych urządzeń, które umożliwiają mi sterowanie oświetleniem, ogrzewaniem czy nawet zamkami drzwi za pomocą smartfona. Muszę przyznać, że to naprawdę rewolucyjne rozwiązanie i bardzo ułatwia codzienne życie!
Odpowiedz

Ooo tak!! Inteligentny dom to jest przyszłość!!! Ja mam już kilka takich cudownych gadżetów i nie wyobrażam sobie teraz funkcjonowania bez nich! Steruję światłem jednym kliknięciem na telefonie albo głosem - no istna magia!!!
Odpowiedz

No cóż... te nowomodne wynalazki są fajne dla tych mniej technicznie uzdolnionych osób... Ale ja wolę sprawdzić co tam działa w moim ukochanym systemie elektrycznym samemu niż polegać na jakiś dziwnych czujnikach...
Odpowiedz

Eee tam Budowniczy_60plus! Nie musisz być aż taki sceptyczny! To prawda, że trzeba trochę poeksperymentować ze sprzętem aby go dobrze skonfigurwaać ale potem masz pełną kontrola nad swoim domem! Ja osobiście uwielbiam, jak mogę zaprogramować oświetlenie w zależności od nastroju - romantyczne światło dla randki albo jasne i energiczne do pracy!
Odpowiedz

Ja rozumiem obawy Budowniczy_60plus. Te wszystkie inteligentne urządzenia są super wygodne ale trzeba też pamiętać o bezpieczeństwie danych osobowych czy możliwościach hakowania systemu... Warto się dobrze zabezpieczyć przed takimi zagrożeniami.
Odpowiedz

Och, te nowinki technologicznie to jest coś niebywałego! U mnie w domu mam całą paletę różnych gadżetów: termostat który sam reguluje temperaturę, kamera monitorująca podjazd oraz automatyczną bramkę garażową która otwiera się sama gdy tylko zbliżyłem się autem. To naprawdę ułatwia życie i daje poczucie kontroli nad własnym mieszkaniem!
Odpowiedz

[zakletamelodia] Fajnie słyszeć że korzystasz już ze smart home!
Marcin_75 napisał(a):Sterowanie głosem? Ciekawe jak działa taka magia!
Wiesz Marcin_75, sterowanie głosowe oparte jest na zaawansowanej technologii rozpoznawania mowy. Komunikujesz się z urządzeniem poprzez komendy głosowe które ono potrafi interpretować.
[peter2k], twoje opisy brzmią jak z przyszłości! To niesamowite, że możesz sterować swoim domem tak łatwo i wygodnie. Czy te urządzenia są trudne w instalacji?
Odpowiedz

[EmiRider] Bezpieczeństwo to ważna sprawa ale nie można się bać nowych technologii!!! Trzeba tylko pamiętać o odpowiednich zabezpieczeniach!
Odpowiedz

[StaryWilkuu], ja tam wolę tradycyjne rozwiązania... Nie ufam tym wszystkim inteligentnym wynalazkom...
Odpowiedz

[Budowniczy_60plus], każdy ma prawo do własnych preferencji. Ja po prostu uwielbiam mieć kontrolę nad moim domem za pomocą smartfona - jest praktyczne i bardzo efektywne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości