Liczba postów: 318
Liczba wątków: 34
Reputacja:
0
Witam wszystkich. Chciałabym podzielić się swoim doświadczeniem w kwestii ocieplania poddasza, ponieważ ostatnio sama przeprowadzaliśmy taką operację u siebie w domu. Wybraliśmy wełnę mineralną i muszę powiedzieć, że jestem zadowolona z efektów - dobrze izoluje ciepło a także dźwięki.
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Wejście na forum i od razu trafiłem na super temat!!! Styropian to stary sprawdzony sposób!! W mojej rodzinnej miejscowości wiele osób go używało!!
Reputacja:
0
No dokładnie! To mnie najbardziej martwi przy styropianie. Owszem, jest tani i łatwy w montażu ale jak dojdzie do pożaru to już mamy problem. Wełna mineralna na pewno daje większe poczucie bezpieczeństwa.
Reputacja:
0
Samodzielny montaż??? To świetne pytanie!!! Tak naprawdę wszystko zależy od umiejętności!! Moim zdaniem każdy powinien spróbować!!!
Reputacja:
0
Dodała bym jeszcze jedną ważną rzecz - pamiątajcie aby dobrze ją ułożyć! Nie wolno zostawiać żadnych szczelin bo przez to możemy stracić dużo cennego ciepła a cały nasz wysiłem będzie na marne!
Reputacja:
0
Dokładność przy pracy to kluczowy element sukcesu!!! Poddasze musi być szczelne!!! Dzięki temu zaoszczędzimy na ogrzewaniu!!!