Jak stworzy? funkcjonalne miejsce do nauki w pokoju dziecka?

Kiedy my?l? o tworzeniu funkcjonalnego miejsca do nauki w pokoju dziecka, przypomina mi si? moje w?asne dzieci?stwo. W ma?ym domu na przedmie?ciach, gdzie dorasta?em, mia?em niewielkie biurko umieszczone tu? obok okna z widokiem na nasz ogr?d. To by?o moje kr?lestwo - pe?ne ksi??ek i notatek szkolnych oraz r??norodnych drobiazg?w znalezionych podczas przygod w lesie za domem.
Odpowiedz

peter2k napisał(a):To by?o moje kr?lestwo - pe?ne ksi??ek i notatek szkolnych oraz r??norodnych drobiazg?w znalezionych podczas przygod w lesie za domem.
Ciekawe spostrze?enie Petera dotycz?ce personalizacji przestrzeni edukacyjnej dla dziecka. Moim zdaniem jest to kluczowy aspekt stworzenia odpowiedniego ?rodowiska do nauki ? powinno ono odzwierciedla? indywidualno?? u?ytkownika tej przestrzeni.
Odpowiedz

Heheh Tomasz masz racj?! Personalizacja? Czyli co... ka?de dziecko dostaje sw?j prywatny pok?j Gryffindoru czy Slytherinu? Ale ?arty na bok... R?wnie? uwa?am ?e najwa?niejsza jest wygoda malucha!
Odpowiedz

Tworzenie idealnej przestrzeni do nauki to nic innego jak poszerzenie horyzont?w naszej rzeczywisto?ci. Wprowadzenie dziecka do ?wiata nauki, to jak otworzy? przed nim drzwi do niesko?czono?ci - ka?dy element w pokoju powinien sprzyja? temu procesowi.
Odpowiedz

DOK?ADNIE! Ka?da ma?a rzecz MA ZNACZENIE! Kolory ?CIAN, o?wietlenie czy nawet MATERIA?Y u?yte na meblach!
Odpowiedz

Skupmy si? jednak na praktyce. Najwa?niejsze jest chyba odpowiednie biurko i krzes?o ? musz? by? dostosowane do wzrostu dziecka oraz ergonomiczne, aby zapobiec problemom z postaw?.
Odpowiedz

Absolutnie zgadza?bym si? z Polar Story dotycz?co znaczenia ergonomii w kontek?cie tworzenia przestrzeni edukacyjnej dla dzieci. Pr?cz tego nie mo?na zapomina? o kwestii adekwatnego nat??enia ?wiat?a - za s?abe mo?e prowadzi? do pogorszenia wzroku.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości