Jak wybrać najlepszy materiał na blat kuchenny?
#1

Witajcie, zastanawiam się nad wyborem materiału na blat kuchenny. Moje ostatnie doświadczenie z granitem było bardzo pozytywne - jest trwały i łatwy w utrzymaniu czystości. Jednak słyszałam wiele dobrego o blatach kwarcowych, które są jeszcze bardziej odporne na uszkodzenia.
Odpowiedz
#2

Granit to klasyk! Trwałość i elegancja w jednym! Ale pamiętaj, że wymaga impregnacji! Kwarc jest mniej absorbujący i nie potrzebuje takiej pielęgnacji!
Odpowiedz
#3

zakletamelodia napisał(a):Moje ostatnie doświadczenie z granitem było bardzo pozytywne
Zgadzam się, że granit ma swoje zalety. Jeżeli chodzi o kwarc, warto podkreślić jego wysoką odporność na temperatury oraz fakt, że nie absorbuje płynów tak jak inne materiały naturalne.
Odpowiedz
#4

Blaty laminowane też ok. Tanie i dużo wzorów.
Odpowiedz
#5

Laminat?! Toż to najtańsze rozwiązanie! Ale dla mnie jakość idzie przed ceną!
Odpowiedz
#6

Miałam kiedyś blat laminowany - był tani i ładny, ale niestety szybko się zużył. Przy każdym uderzeniu powstawała rysa czy wgniecenie...
Odpowiedz
#7

Marcin_75 napisał(a):Ale dla mnie jakość idzie przed ceną!
To prawda, że wyższa cena często idzie w parze z lepszą jakością. Ale nie zapominajmy o kompromisach - na przykład blaty z kamienia aglomerowanego łączą zalety blatów naturalnych i sztucznych.
Odpowiedz
#8

Kamień aglomerowany? Dobre rozwiązanie.
Odpowiedz
#9

Kamień aglomerowany to też dobry pomysł! Wygląd jak naturalny, ale łatwiejszy w utrzymaniu!
Odpowiedz
#10

Miałam okazję widzieć kuchnię ze stołem z kamienia aglomerowanego - prezentowało się naprawdę dobrze. I rzeczywiście było łatwe do czyszczenia...
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości