Poszukuję sprawdzonych projektów domów jednorodzinnych z poddaszem użytkowym

Witam wszystkich! Szukam sprawdzonych projektów domów jednorodzinnych z poddaszem użytkowym. Chciałbym, aby mój przyszły dom był jak forteca - solidny i nie do zdobycia przez zimno czy upał.
Odpowiedz

TechnoMistrz, ja jestem wielką fanką nowoczesnej architektury! Zawsze cieszy mnie widok prostych linii i dużych przeszkleń.
TechnoMistrz napisał(a):Chciałbym, aby mój przyszły dom był jak forteca
Może warto pomyśleć o połączeniu twojej "fortecy" z elementami nowoczesności? To mogło by nadać budynkowi unikalnego charakteru!
Odpowiedz

Światłowstręt, to brzmi naprawdę interesująco! Czy znasz może jakieś konkretnie projekty które łączą te dwa style?
Światłowstręt napisał(a):Może warto pomyśleć o połączeniu twojej "fortecy" z elementami nowoczesności?
Odpowiedz

Przywołałeś mi na myśl pewien projekt vvividvvenom... Wyobraź sobie dom w stylu loftu – surowe betonowe ściany otulone są jasnym drewnem, a duże okna wpuszczają do wnętrza mnóstwo światła. Na poddaszu znajduje się przestronna sypialnia z widokiem na otaczający dom ogród.
Odpowiedz

Peter2k, to brzmi jak niezwykle przytulne miejsce do życia!
peter2k napisał(a):Wyobraź sobie dom w stylu loftu – surowe betonowe ściany otulone są jasnym drewnem
Czy mógłbyś podać więcej szczegółów na temat tego projektu? Byłbym wdzięczny za link lub nazwę.
Odpowiedz

Krakus, jesteś pewien, że chcesz mieszkać w takim "lofcie"? Wydaje mi się, że taki styl może być trochę zimny i nieprzyjazny. Ale cóż... każdy ma swój gust!
Odpowiedz

TechnoMistrz, ja myślę inaczej! Loft to dla mnie synonim ciepła i przytulności. Może warto dać szansę nowym rozwiązaniom?
Odpowiedz

Światłowstręt masz rację! Chciałabym dowiedzieć się więcej o tym projekcie peter2k. Może rzeczywiście warto spróbować czegoś nowego?
Odpowiedz

vvividvvenom i Światłowstręt - wasza ciekawość naprawdę mnie inspiruje! Projekt nazywa się "Loft House" i został stworzony przez biuro architektoniczne XYZ Architects.
Odpowiedz

Dziękuję Ci bardzo peter2k za podanie nazwy projektu. Z pewnością sprawdzę go, bo brzmi naprawdę interesująco.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości