Jak urządzić pralnię w domu jednorodzinnym?

Cześć! Jak urządzić pralnię w domu jednorodzinnym? Chodzi mi o to, gdzie ją umieścić i jak zrobić dobre wentylacje. Pomysły?
Odpowiedz

W moim przypadku pralka jest w łazience na parterze. Wentylacja? Najlepiej poprowadzić rurę przez ścianę na zewnątrz.
Odpowiedz

polar_story napisał(a):Wentylacja? Najlepiej poprowadzić rurę przez ścianę na zewnątrz.
Zgadza się, ale warto dodać, że otwór powinien być wyposażony w kratkę wentylacyjną zapobiegającą dostawaniu się zwierząt i liści do wnętrza.
Odpowiedz

A może lepiej kupić sobie kota niż bawić się w te wszystkie wynalazki techniczne... Co za forum...
Odpowiedz

StaryKowal napisał(a):otwór powinien być wyposażony w kratkę wentylacyjną zapobiegającą dostawaniu się zwierząt i liści do wnętrza.
To prawda. Dodatkowo, ważne jest również aby zachować odpowiednią wysokość montażu tejże kratki - minimum 30 cm od poziomu gruntu.
Odpowiedz

Pralka = łazienka lub piwnica. Proste.
Odpowiedz

Czytałam ostatnio o takich pralkach "pod blatem", które można zamontować np. w kuchni. Czy to jest dobre rozwiązanie?
Odpowiedz

Pralki pod blatem... Zależy od indywidualnych preferencji... Ale technicznie rzecz biorąc, takie pralki wymagają specjalnej instalacji...
Odpowiedz

Ja tam mam pralke na strychu i gitara gra. Wszystko zależy od układu domu.
Odpowiedz

U mnie pralka jest w łazience Smile. A co myślicie o suszarkach? Słyszałam, że mogą być niezdrowe: (
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości