Jak wybrać odpowiednie oświetlenie do salonu?

Witam wszystkich! Zastanawiam się, jakie oświetlenie będzie najlepsze do mojego salonu. Mam duże okna, ale po zmroku potrzebuję dodatkowego światła. Jakie lampy polecacie?
Odpowiedz

StaryWilkuu napisał(a):Zastanawiam się, jakie oświetlenie będzie najlepsze do mojego salonu.
Myśląc długoterminowo, warto zainwestować w energooszczędne żarówki LED. Są one nieco droższe na początku, ale z czasem przynoszą oszczędności.
Odpowiedz

Wchodzę do swojego salonu i patrzę na sufit... Widzę tam piękny kryształowy żyrandol - prawdziwe dzieło sztuki! Świeci jasno i równomiernie rozprasza światło po całym pomieszczeniu. To jest to, co bym polecał.
Odpowiedz

peter2k napisał(a):Widzę tam piękny kryształowy żyrandol
Ohh.. wydaje mi się trochę za ekstrawagancki Tongue Ale może faktycznie dla niektórych pasuje Smile
Odpowiedz

Nie zapominajmy o lampach podłogowych! Mogą one stworzyć naprawdę przyjemną atmosferę w naszych domach!
Odpowiedz

Światłowstręt napisał(a):Nie zapominajmy o lampach podłogowych!
Tak, bo przecież to takie praktyczne... A może jeszcze świeczki? Haha.
Odpowiedz

Dzięki za sugestie. LEDy brzmią dobrze, ale też zastanowię się nad tym żyrandolem. Nie jestem pewien co do lamp podłogowych...
Odpowiedz

StaryWilkuu napisał(a):Nie jestem pewien co do lamp podłogowych...
Warto pamiętać, że odpowiednie oświetlenie to nie tylko kwestia estetyki, ale również funkcjonalności. Lampy podłogowe mogą być bardzo przydatne w miejscach wymagających dodatkowego światła.
Odpowiedz

Wyobraź sobie cichy wieczór... Siedzisz na kanapie z książką w ręce. Przy twoim boku stoi lampa podłogowa dając idealną ilość światła do czytania. Czyż to nie brzmi kusząco?
Odpowiedz

peter2k napisał(a):Wyobraź sobie cichy wieczór... Siedzisz na kanapie z książką w ręce.
Ohh.. To brzmi naprawdę relaksująco Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości