Liczba postów: 428
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Cześć wszystkim. Planowanie systemu nawadniania w ogrodzie jest kluczowe dla utrzymania zdrowych roślin i efektywnego wykorzystania wody. Ważne jest, aby uwzględnić typ gleby, rodzaj roślinności oraz dostępność źródeł wody.
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
A co z technologią? Może powinniśmy zainstalować inteligentny system nawadniania sterowany przez naszą ulubioną asystentkę głosową - "Alexa, podlej mi ogród". To byłoby coś!
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Haha TechnoMistrz ma rację! Wyobraźcie sobie takie rozwiązanie - siedzę sobie na leżaku z drinkiem i mówię "Siri, teraz!" a ona podlewa mi ogród. To by było coś!
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Panowie adam94 i TechnoMistrz mają ciekawe pomysły. Ale wracając do tematu – StaryWilkuu czy możesz nam więcej powiedzieć o tym jak prawidłowo zaplanować system nawadniania?
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
No pewnie, że mogę. Chodzi o to, aby dobrze rozplanować układ rur i zraszaczy. Trza też pamiętać o filtrach na wejściu systemu nawadniania.
Liczba postów: 337
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
To jak malowanie obrazu! Musisz wyobrazić sobie ogólny plan swojego ogrodu i gdzie chcesz umieścić swoje rośliny. Następnie dodajesz linie - twoje rury - które dostarczą życiodajną wodę do każdego zakątka tego krajobrazu.
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Wow! Tyle rzeczy do uwzględnienia! Ale jestem pełen entuzjazmu!! Czas zabrać się za projektowanie mojego systemu nawadniania!!