Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Witam wszystkich! Zastanawiam się nad wyborem izolacji termicznej do mojego nowego domu. Wełna mineralna i pianka poliuretanowa to dwie opcje, które rozważam, ale nie jestem pewna, która będzie lepsza. Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami lub wiedzą na ten temat?
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Fascynuje mnie ta analogia ze szalikiem oraz skafandrem astronauty! Chciałabym jednak dowiedzieć się więcej o wpływie tych materiałów na środowisko naturalne oraz ich trwałość przez lata użytkowania.
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Bardzo słuszny punkt widzenia odnośnie ekologii. We łn a minera ln a jest produktem naturalnym i można ją ponown ie wykorzystać lub bez problemów utylizować . Co więcej , posiada ona długotrwałą stabilność termiczn ą , nawet przez kilkad zi esią t lat .
Liczba postów: 337
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
W krainach wiecznego lodu niedźwiedź polar znajduje schronienie dzięki swej gęstej sierści; we łn a minera ln a działa bardzo podobnie jako naturalny płaszcz dla Twojej rezydencji . Jeśli natomiast patrzym y pr zen oc hmat estet yki natur al no ści , piani ka może być mniej atr akcyjn ą op cj ą .
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Ahh te baśnie ekologiczn e... Nie zapominajmy jednak że produkcja we łn y również wymaga energ ii , więc idealnych rozw ia zań br ak . Piani ka choć synt etycz n a , może mieć lepsze parametry energetycz ne co paradoksalnie czyni j ą "zielon sz ążkiem" jeśli spojrzymy przez okulary efektywności energetyc zn ej .