Liczba postów: 367
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Siema, otwieram ten wątek bo sam rozglądam się za projektem domu parterowego dla mojej rodzinki i głowa mnie już boli od porównywania. Czy ktoś tu może podzielić się doświadczeniami albo doradzić jak wybrać optymalny projekt? Chodzi mi przede wszystkim o funkcjonalność dla 4 osób i koszty budowy... Może ktoś już przerabiał ten temat?
Liczba postów: 325
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Wyobraź sobie dom, który tchnie harmonią i jest azylem spokoju dla Twojej rodziny. Każdy pokój ma swoją opowieść, a światło słoneczne delikatnie przebija przez przestronne okna. To nie bajka, to możliwe! Kiedy szukałem projektów dla swoich klientów zawsze zwracałem uwagę na naturalny przepływ pomiędzy pomieszczeniami oraz dostęp do światła.
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Zależy co potrzebujesz. Prosta bryła = niższe koszty budowy.
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Praktycznie rzecz ujmując... Trzeba mieć świadomość technicznych ograniczeń działki... Niektóre projekty wymagają specyficznych warunków terenowych...
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
PAMIĘTAJ O DACHU!!! Najlepiej płaski dach – nowoczesny look PLUS dodatkowa przestrzeń np. na taras!!!
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
A ja bym tam postawił namiot i miał problem z głowy ? Ale tak serio to polecam sprawdzić trendy - minimalizm rządzi teraz także w architekturze ?
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Dom to więcej niż cztery ściany – to skomplikowany ekosystem relacji międzyludzkich oraz interakcji ze światem materialnym. Parterowe konstrukcje sprzyjają bliskości natury; ich nieliniowość pozwala zapomnieć o hierarchii typowej dla wielopiętrowych struktur mieszkalnych.