Czy warto zatrudnia? podwykonawc?w do stawiania ?cian dzia?owych?

Rozmy?la?am ostatnio nad tym, jak wiele si? zmienia w naszym ?yciu i jak te przemiany wp?ywaj? na decyzje, kt?re podejmujemy. W kontek?cie budownictwa, tak samo jak w ?yciu, czasami trzeba zda? si? na pomoc innych. Ostatni projekt remontowy sk?oni? mnie do pytania - czy warto zatrudnia? podwykonawc?w do stawiania ?cian dzia?owych? Czy lepiej jest polega? na jednej firmie generalnego wykonawstwa? Podzielcie si? swoimi do?wiadczeniami.
Odpowiedz

Jak dobrze pami?tam moj? przygod? z remontem domu to postanowili?my wybra? podwykonawc?w i by? to strza? w dziesi?tk?! Szczeg?lnie przy stawianiu ?cian dzia?owych mieli?my okazj? pracowa? z lud?mi, kt?rzy specjalizuj? si? tylko w tym zakresie. Ich precyzja i szybko?? pracy by?a imponuj?ca. Dodatkowo firma, kt?ra zajmowa?a si? tylko ?cianami dzia?owymi mia?a o wiele lepsz? ofert? cenow? ni? generalny wykonawca.
Odpowiedz

No wg mnie nie ma co p?aci? ekstra za markowe ekipy jak mo?na taniej a dobrze Smile Mam zioma co robi to na boku i mega spoko sz?o wszystko bez problemu Wink
Odpowiedz

Zale?y od sytuacji. Gdy masz pewno?? co do jako?ci pracy podwykonawcy ? czemu nie?
Odpowiedz

Hmm... ? Ja osobi?cie wol? mie? jedn? firm? odpowiedzialn? za ca?o?? projektu. Mniej stresu Tongue
Odpowiedz

Ale? oczywi?cie ?e warto!!! ?wie?e pomys?y i specjalistyczne umiej?tno?ci s? kluczowe! Taka wsp??praca mo?e przenie?? Tw?j projekt na zupe?nie nowy poziom!!!
Odpowiedz

Pami?tajcie o Murphy'm - je?li co? mo?e p?j?? ?le, to p?jdzie ? Lepiej mie? sprawdzonych ludzi!
Odpowiedz

Aby zagwarantowa? sobie wysok? jako?? us?ug oraz nale?yt? koordynacj? dzia?a? r??nych ekip potrzebna jest szczeg??owa analiza rynku oraz dok?adne zapoznanie si? ze zdolno?ciami potencjalnych kontrahent?w.
Odpowiedz

zakletamelodia napisał(a):Szczeg?lna precyzja i szybko?? pracy
Znam ten film... ale kiedy idzie o terminowo?? dostarczenia materia?u przez g??wnego wykonawce dla "specjalisty" - nagle wszystkie cechy superbohatera ulatuj? przez okno razem z harmonogramem prac Wink
Odpowiedz

rafirunner napisał(a):wg mnie nie ma co p?aci? ekstra
RafiRunner mia?by racj? gdyby ?wiat by? idealny; jednak realia pokazuj? nam cz?sto inne oblicze profesjonalizmu u tzw "znajomych znaj?cych temat". Trzeba by? bardzo ostro?nym wybieraj?c ta?sz? opcj? bez solidnych referencji.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości