Liczba postów: 315
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Rozmyślałam ostatnio nad tym, jak wiele się zmienia w naszym życiu i jak te przemiany wpływają na decyzje, które podejmujemy. W kontekście budownictwa, tak samo jak w życiu, czasami trzeba zdać się na pomoc innych. Ostatni projekt remontowy skłonił mnie do pytania - czy warto zatrudniać podwykonawców do stawiania ścian działowych? Czy lepiej jest polegać na jednej firmie generalnego wykonawstwa? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Jak dobrze pamiętam moją przygodę z remontem domu to postanowiliśmy wybrać podwykonawców i był to strzał w dziesiątkę! Szczególnie przy stawianiu ścian działowych mieliśmy okazję pracować z ludźmi, którzy specjalizują się tylko w tym zakresie. Ich precyzja i szybkość pracy była imponująca. Dodatkowo firma, która zajmowała się tylko ścianami działowymi miała o wiele lepszą ofertę cenową niż generalny wykonawca.
Liczba postów: 377
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Zależy od sytuacji. Gdy masz pewność co do jakości pracy podwykonawcy – czemu nie?
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Ależ oczywiście że warto!!! Świeże pomysły i specjalistyczne umiejętności są kluczowe! Taka współpraca może przenieść Twój projekt na zupełnie nowy poziom!!!
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Pamiętajcie o Murphy'm - jeśli coś może pójść źle, to pójdzie ? Lepiej mieć sprawdzonych ludzi!
Liczba postów: 344
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Aby zagwarantować sobie wysoką jakość usług oraz należytą koordynację działań różnych ekip potrzebna jest szczegółowa analiza rynku oraz dokładne zapoznanie się ze zdolnościami potencjalnych kontrahentów.