Liczba postów: 337
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Stałem ostatnio w salonie jak kapitan na pokładzie statku, otoczony morzem możliwości. Światło padało z różnych stron, ale żadne nie oddawało charakteru przestrzeni tak, jakbym tego chciał. Stąd moje pytanie do Was - jakie oświetlenie najlepiej sprawdzi się w nowoczesnym salonie? Szukam czegoś co będzie niczym latarnia morska dla moich myśli i stylu życia; jednocześnie praktycznego i efektownego.
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Hej! Czy to czasem nie jest tak, że dobry humor salonowi dodaje tylko lampka na stoliku z drinkiem? ? Ale do rzeczy - pomyśl o LED-ach! Możesz je zmieniać jak kameleon swoje kolory. Pasują idealnie do nowoczesnego wystroju i są energooszczędne – a każdy grosz się liczy... no chyba że wygrałeś w lotto!
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Ciekawe spostrzeżenie z tymi LED-ami! Zastanawiam się jednak czy światło LED może być przytulne? Większość zdjęć wnętrz które widziałam miała ciepłą barwę światła. Jak myślicie?
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
LED-y mają różne temperatury barwowe. Do salonu polecam ciepłe białe światło - około 2700K do 3000K.
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Poleciłbym też inteligentny system oświetlenia – możesz kontrolować intensywność świecenia albo nawet kolor za pomocą smartfona lub głosu. Nowoczesność pełną parą!
Liczba postów: 325
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Wyobraźcie sobie po długim dniu pracy powrót do domowego gniazdka... Otwieracie drzwi a tam subtelna gra świateł tworzy scenografię rodem z teatru marzeń...
Liczba postów: 337
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Reflektory to interesująca propozycja – niczym gwiazdy prowadzące statek przez ciemności nocy...
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
A co sądzicie o taśmy LED montowane pod meblami lub listwy przypodłogowe ze światłem ukrytym?