Jak skutecznie ociepli? ?ciany zewn?trzne domu jednorodzinnego?

Cze?? wszystkim! Postanowi?em za?o?y? ten w?tek, poniewa? niedawno dowiedzia?em si?, ?e moje rachunki za ogrzewanie s? wyj?tkowo wysokie! Zrobi?em ma?y research i okazuje si?, ?e przyczyn? mo?e by? s?aba izolacja ?cian zewn?trznych. Chcia?bym podzieli? si? z Wami swoim problemem i poprosi? o porady dotycz?ce skutecznego ocieplenia domu jednorodzinnego. Jakie materia?y polecacie? Jakie techniki stosowa?? Ocieplenie od wewn?trz czy od zewn?trz? Pomocy!
Odpowiedz

Przyst?puj?c do zagadnienia ocieplania ?cian... Nale?y najpierw dokona? analizy stanu istniej?cej konstrukcji oraz rodzaju mur?w? Je?eli mamy do czynienia ze starym budownictwem, warto rozwa?y? termomodernizacj? przez dodanie warstwy izolacyjnej na zewn?trz? System ocieple? ETICS jest obecnie uwa?any za jeden z bardziej efektywnych sposob?w poprawy efektywno?ci energetycznej... Powinni?my r?wnie? mie? na uwadze kwesti? paroprzepuszczalno?ci oraz zapewnienie odpowiedniej wentylacji po wykonaniu prac...
Odpowiedz

Hejka! A co powiesz na zamontowanie styropianowych czapeczek dla Twoich ?cian? ? Ale tak serio - nie zapominajmy o tym estetycznym aspekcie. W ko?cu Tw?j dom to te? Twoja wizyt?wka!
Odpowiedz

Interesuj?ce jest to, jak wielowymiarowy potrafi by? proces docieplenia mieszkania. Musimy bra? pod uwag? wiele czynnik?w determinuj?cych wyb?r w?a?ciwej metody i materia??w ? pocz?wszy od analizy technicznej obecnego stanu budowli a? po specyfikacje produktowe dost?pne na rynku. Istotna jest tak?e harmonia pomi?dzy funkcjonalno?ci? a designem elewacji.
Odpowiedz

Mam pytanie - czy kto? mo?e poleci? mi jaki? sprawdzony materia? izolacyjny? Jest tyle opcji i ci??ko mi si? zdecydowa?.
Odpowiedz

We?na mineralna lub styropian.
Odpowiedz

Dzi?ki KwakSierzant!!! A kt?ra lepsza?
Odpowiedz

To ju? kwestia preferencji. Styropian ta?szy ale we?na lepsze parametry akustyczne.
Odpowiedz

vvividvvenom napisał(a):czy kto? mo?e poleci? mi jaki? sprawdzony materia? izolacyjny
Odpowiedz

KwakSierzant napisał(a):Styropian ta?szy ale we?na lepsze parametry akustyczne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości