Liczba postów: 394
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Ostatnio zastanawiałam się, jak zoptymalizować przestrzeń w mojej niewielkiej łazience. Szczególnie oświetlenie wydaje się być kluczowe dla funkcjonalności i estetyki pomieszczenia. Właściwe światło może sprawić, że mała łazienka będzie wyglądać na większą i bardziej przytulną. Postanowiłam więc założyć ten wątek, aby podzielić się przemyśleniami i dowiedzieć się, jakie są Wasze sposoby na oświetlenie takiego wnętrza.
Liczba postów: 362
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Małe łazienki to challenge! Musisz stawiać na jasne barwy i lustra, które odbijają światło. A co do lamp to LEDy dają radę, bo zajmują mało miejsca a świecą mocno.
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
ŚWIETNE POMYSŁY! Ale pamiętajcie też o szczegółach!!! Kolor światła MA OGROMNE znaczenie!!! Zimne białe światło POWIĘKSZA przestrzeń ale ciepłe jest BARDZIEJ PRZYJEMNE!!!
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Kiedy urządzałam swoją łazienkę, pochłonęły mnie godziny poszukiwań idealnego rozwiązania... Wybrałam kinkiety obok lustra, które rzucają równomierne światło bez cieniowania twarzy oraz plafony sufitowe z możliwością regulacji natężenia światła. To była najlepsza decyzja - mogę dostosować atmosferę do nastroju i potrzeb.
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
W kwestii dobrego oświetlenia nie można bagatelizować aspektu technicznego... Koniecznie należy uwzględnić indeks oddawania barw (CRI), który powinien wynosić minimum 80 jednostek... Tylko wtedy kolory będą wyglądały naturalnie... Nie zapominajmy również o stopniu szczelności oprawy – w łazience powinna ona posiadać co najmniej IP44...
Liczba postów: 344
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Rozważając adekwatność rozmaitych rodzajów luminancji dla małej przestrzeni sanitarnej, imperatywnym staje się skupienie na maksymalnym wykorzystaniu potencjału danej konfiguracji architektonicznej. Niebagatelne znaczenie posiada integracja systemów inteligentnych zarządzania oświetleniem; zdolność adaptacji intensywności luminescencji względem poruszających się osób czy zmieniającego się nasycenia naturalnego promieniowania słonecznego.
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Wow! Jakie fantastyczne informacje już tutaj są! Ja jeszcze dodam od siebie - nie lekceważcie roli taśmy LED umieszczonej pod szafkami lub wokół lustra! Daje super efekt WOW!
Liczba postów: 394
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Bardzo trafna uwaga dotycząca taśmy LED – to eleganckie rozwiązanie nie tylko dekoracyjne ale również funkcjonalne. Pozostaje jeszcze kwestia sterowania tym wszystkim...
Liczba postów: 362
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
No właśnie smart home to teraz must have! Możesz wszystko kontrolować przez appkę na fona albo nawet głosem!