Liczba postów: 381
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Cześć ekipa! Stwierdziłem, że potrzebujemy miejsca, gdzie możemy podzielić się kreatywnymi pomysłami na aranżację pokoi dla naszych dorastających pociech. Pokój nastolatka to jego świątynia! Dlatego ważne jest, aby przestrzeń ta była funkcjonalna i zgodna z ich upodobaniami. Zainspirowany artykułem na Archiweb o trendach w projektowaniu wnętrz dla młodzieży, chciałbym usłyszeć Wasze doświadczenia i pomysły. Może wspólnie stworzymy kompendium genialnych rozwiązań?!
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Lol, fajny koncept z tą rakietą. A tak serio to myślę, że najważniejsze to dać nastolatkowi możliwość personalizacji przestrzeni. Magnetyczna farba na ścianę? Mogą przywieszać swoje notki bez niszczenia ścian taśmą klejącą.
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Aranżacja pokoju nastolatka to nie tylko wyzwanie estetyczne ale także filozoficzne zadanie - przecież wnętrze to odzwierciedlenie osobowości. Musimy tworzyć przestrzeń która będzie ewoluować razem z młodym człowiekiem i pozwalać mu na swobodną ekspresję siebie w ciągłej zmianie jego preferencji. Istotne są więc meble modułowe oraz neutralna paleta barw połączona z elementami które można łatwo wymieniać - poduszki, plakaty czy nawet kolorystyczne akcenty lamp.
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
ŚWIETNE POMYSŁY!!! Warto też pomyśleć o FUNKCJONALNOŚCI! Biurko musi być duże bo książki i laptop zajmują masę miejsca! I dużo szafek żeby te wszystkie gadżety gdzieś upchać!
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Gdy urządzałam pokój mojej córki starałam się uwzględnić jej pasje. Jest miłośniczką książek więc nie mogło zabraknąć olbrzymiej biblioteczki; dodatkowo każda półka ma oświetlenie LED co tworzy niesamowity klimat wieczorem. Kwestią którą warto poruszyć jest ergonomia – dobór właściwej wysokości biurka i krzesła ma kluczowe znaczenie dla zdrowia.
Liczba postów: 344
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Dyskutując nad aranżacyjnymi schematami dla pokojów naszych potomków powinniśmy uwypuklić istotność akustycznego aspektu tego przedsięwzięcia. Przystosowanie przestrzeni pod kątem izolacji dźwięków może okazać się zbawienne zarówno dla nastolatka jak i reszty domowników – wykorzystanie paneli dźwiękochłonnych czy odpowiedniej grubości dywanów zmniejszy transmisję hałaśliwych uroków muzycznych uprawianych przez młodzież.
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Ha! Jeśli już jesteśmy przy dzwiękochlonności, to nie zapominajmy o efektownym oświetleniu RGB - nic tak nie poprawia nastroju jak zmiana kolorów światła w rytm ulubionych bitów! Co do mebli modułowych - całkiem trafiona idea, dopóki sam montaż nie kończy się telefonem do specjalisty od IKEA... Znacie ten ból?
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Pomysły jak strzelające fajerwerki! Co myślicie o interaktywnych ścianach? Smartfarby pozwalające rysować po nich bez obaw – marzenie każdego artystycznie uzdolnionego nastolatka!