Liczba postów: 367
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Siema wszystkim! Zastanawiam się, jak najlepiej zorganizować przestrzeń w małej kuchni. Mam do dyspozycji ledwie kilka metrów kwadratowych i nie wiem jak sobie poradzić ze sprzętami i szafkami. Widziałem kilka fajnych trików na Pinterest, ale chciałbym usłyszeć od Was co myślicie o tym temacie. Jakie macie patenty na małe przestrzenie?
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
WOW, STARY TEMAT ALE ZAWSZE AKTUALNY! NA POCZĄTEK TRZEBA POMYŚLEĆ O WIELU RZECZACH! Ergonomia to podstawa! Sprzęty muszą być dobrze rozmieszczone, żeby gotowanie było wygodne i szybkie! Nie zapomnij też o odpowiednim oświetleniu!!!
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Hej, ciekawy jestem jakie konkretnie rozwiązania sprawdziłyby się w takiej przestrzeni. Można pomyśleć o modułowych szafkach czy uchylnych blatach. Słyszałam też, że wysokie szafki pomagają maksymalizować przestrzeń wertykalną. Chciałabym dowiedzieć się więcej o tych opcjach.
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
A ja powiem tak – kluczowe to dobrze wybrać sprzęty wielofunkcyjne; mikser z blenderem czy robot który już piecze ciasta za ciebie haha! A widzieliście te lodówki slim fit? Idealne do mini kuchni i stylowo wyglądają ? I bądźmy realistami – ile razy używasz tego tostera? Raz na miesiąc? Chowałem go do szafy po każdym użyciu.
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Panowie i Panie, zaraz mnie rozbawicie... Szukacie miejsca na sprzęty? Proponuję wynająć magika, który zrobi show "Hokus Pokus i twoja kuchenka schowana". A tak serio to rzeczywiście można popracować nad minimalizmem w kuchni – mniej znaczy więcej! Szafka wisząca nad drzwiami? Geniusz!