Liczba postów: 438
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Zastanawiam si?, czy kto? tu w og?le zna si? na automatyce domowej. Widz? mn?stwo ludzi co montuj? sobie "inteligentne" ?ar?wki i my?l?, ?e s? kr?lami technologii. Chcia?em zacz?? dyskusj? na temat porad, trik?w i rozwi?za? w automatyzacji domu, ale pewnie sko?czy si? to tak samo jak wszystko tutaj ? na poklasku dla gad?et?w bez sensu. Wi?c je?li ju? macie co? warto?ciowego do dodania to piszcie, a jak nie to sobie darujcie.
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
no cze?? ekipa! Automatyzacja domowa? Temat rzeka! Jaka tam dyskusja... ka?e ustawianie smart home przez appk? to czysta przyjemno??. Kto by pomy?la? lat temu ?e b?dziemy mie? ca?y dom pod palcem... a w?a?ciwie pod palcami ? Tylko wa?ne ?eby wszystko by?o ze sob? kompatybilne bo inaczej to masakra jak co? nawali.
Liczba postów: 422
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Dobry wiecz?r Wam wszystkim. Czytam Wasze wpisy i zastanawiam si? nad sensem po?piechu w ?yciu codziennym - ta sama filozofia tyczy si? tak?e naszych mieszka?. Automatyzacja ma nam pomaga? sp?dza? czas bardziej ?wiadomie, a nie tylko przyspiesza? kolejne dzia?ania. Zanim pomy?li si? o instalowaniu najnowszych urz?dze? inteligentnego domu, warto chwil? zastanowi? nad ich prawdziwym wp?ywem na jako?? ?ycia i interakcji mi?dzy jego mieszka?cami. Technologia ma s?u?y? cz?owiekowi - mo?e warto wi?c pod??a? za ni? ostro?nie?
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
A propos haker?w ? s?uszna uwaga! Bezpiecze?stwo w ?wiecie smart home jest kluczowe; o ironio losu najs?abszym ogniwem cz?sto bywa u?ytkownik ko?cowy (niestety bez update'u). Aczkolwiek post?p idzie naprz?d i wiele system?w oferuje ju? zaawansowane protoko?y szyfrowania oraz regularne aktualizacje firmware?u zapobiegaj?ce tego typu problemom. Prawda jest taka, ?e inteligencja system?w wymaga te? odrobiny inteligencji od swoich u?ytkownik?w ? edukacji nigdy za wiele!
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
@pianino_znikad s?owo daje masz racje ale my?le ze techy te? mog? zbli?y? ludzi no nie? Wiesz robisz obiad a g?o?niki graj? muzyk? kt?r? wszyscy lubi? albo wszyscy razem patrzycie film bo projektor sam sie wlaczy? w odpowiednim momencie ? S?k w tym ?eby znale?? z?oty ?rodek mi?dzy technikalia a codziennym ?yciem no nie?
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
I zn?w filozofowanie... Ale wr?cmy do ziemi - czy kto? tu ma praktyczn? rad? jak rozwi?za? problem zak??ce? sygna?u mi?dzy r??nymi urz?dzeniami smart home? Bo moje ?wiat?a maj? w?asn? wol? i raz migaj? raz gasn? bez powodu...
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Jak ju? wciskamy nog? mi?dzy drzwi technologii - zak??cenia mog? by? spowodowane przez mn?stwo czynnik?w; pocz?wszy od interferencji sygna?u RF (radio frequency) spowodowanej przez inne urz?dzenia elektroniczne (tak?e te spoza twojego domostwa), a ko?cz?c na z?ej konfiguracji sieci Wi-Fi (tutaj polecam sprawdzenie kana??w transmisji oraz aktualno?ci firmware?u routera). R?wnie? istotny jest fakt wyboru sprz?tu kompatybilnego z ekosystemem Twojego smart home ? mieszanie r??nych standard?w mo?e prowadzi? do chaotycznej symfonii efekt?w ubocznych.