Liczba postów: 310
Liczba wątków: 28
Reputacja:
4
Witajcie na forum. Postanowiłem założyć ten wątek, ponieważ ostatnio natknąłem się na niemały problem przy remoncie swojego mieszkania – znalezienie rzetelnego elektryka okazało się wyzwaniem godnym Heraklesa! Przeszukałem dziesiątki ogłoszeń, zadzwoniłem do kilkunastu fachowców i niestety ale nie każdy wydawał się być kompetentny. Pomyślałem więc, że warto zebrać tutaj porady i opinie na temat tego, jak rozpoznać dobrego specjalistę od instalacji elektrycznych. W końcu bezpieczeństwo jest najważniejsze, a źle wykonana praca może nas słono kosztować nie tylko finansowo. Zaczynamy dyskusję!
Liczba postów: 364
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
A więc zacznijmy od podstaw - jakie są Wasze kryteria przy wyborze elektryka? Czy patrzycie głównie na ceny usług, opinie innych klientów czy może posiadane przez elektryków certyfikaty i uprawnienia? Samo sprawdzanie opinii to chyba za mało, ale czy uprawnienia zawsze świadczą o wysokich umiejętnościach?
Liczba postów: 344
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Gdybyśmy mieli rozpatrywać tę kwestię multidyscyplinarnie, musielibyśmy uwzględnić zarówno aspekty techniczne usługi, jak i te dotyczące wiarygodności samego wykonawcy. Oczywiście uprawnienia są istotnym atutem – świadczą one o przejściu odpowiednich szkoleń oraz zdaniu egzaminów państwowych. Niemniej jednak ważne jest również doświadczenie zawodowe oraz praktyczna znajomość aktualnych przepisów budowlanych i norm bezpieczeństwa.
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Dokładnie! Ja bym powiedział tak - najpierw pytam znajomych o polecenia! Jeśli ktoś sprawdził się w boju u kogoś innego to już duży plus!!! No ale potem koniecznie trzeba poprosić o dokumenty potwierdzające kwalifikacje! W końcu chodzi o bezpieczeństwo naszych domów!!!
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Haha no tak, najlepiej to znaleźć takiego co to od razu widzi co jest nie tak nawet przed rozkręceniem gniazdka! A teraz poważnie - faktycznie certyfikaty to jedno, ale liczy się też podejście do klienta i sposób pracy. Lubię mieć poczucie, że ktoś wie co robi i czemu służą wszystkie te przewody!