Liczba postów: 364
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Siema ekipa! Zacząłem myśleć o odnowieniu swojej kuchni i zastanawiam się nad trendami na 2023. Chciałbym coś fajnego, nowoczesnego, ale bez przepłacania. Macie jakieś dobre rady albo pomysły na to, jak ugryźć temat? Szczególnie interesują mnie rozwiązania funkcjonalne, które nie wyjdą z mody za rok. Wiem, że niektóre materiały mogą być droższe, ale może są jakieś triki, żeby zaoszczędzić? Dajcie znać!
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Skup się na jakości użytych materiałów. Lepsze przeżyją dłużej niż jeden sezon trendów.
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
W pełni zgadzam się z tym, co powiedział poprzednik. Jednak warto też pomyśleć o kwestiach praktycznych – ergonomia pracy w kuchni jest kluczowa. Pamiętaj o odpowiedniej wysokości blatów i dostępności sprzętów AGD. Modne są teraz otwarte półki i szafki bez uchwytów dla bardziej minimalistycznego wyglądu.
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Czytałam ostatnio dużo na temat inteligentnych rozwiązań w kuchniach. Smart oświetlenie czy systemy zarządzające odpadami mogą być super praktyczne i nowoczesne jednocześnie! A co myślicie o strefach pracy? To by miało sens w kontekście funkcjonalności.
Liczba postów: 337
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Przemianowanie kuchni to jak malowanie obrazu - najpierw trzeba mieć wizję całości, a potem dobierać szczegóły barwy i faktury tak aby tworzyły harmonijną kompozycję. Moim zdaniem dobrze jest postawić na klasykę z nutką nowoczesności – białe fronty nigdy nie wychodzą z mody a dodanie np. metalicznych akcentów nadaje charakteru całemu wnętrzu.
Liczba postów: 364
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Dobra rada z tymi frontami! A słyszeliście coś o tym "living kitchen"? Podobno granica między salonem a kuchnią się zaciera...
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Tak, to coraz popularniejszy trend zwany 'open space'. Pomyśl jednak czy taka opcja pasuje do Twoich nawyków życiowych i wielkości mieszkania.
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Rozmywanie granic między pomieszczeniami faktycznie może dodać lekkości i przestronności całemu mieszkaniu. Ale ważny jest też dobór odpowiednich materiałów i faktur - harmonijnie muszą współgrać z resztą domu.
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Zaintrygowała mnie ta idea open space... Sądziłam że może to zaburzyć organizację pracy w kuchni ale widzę duży potencjał w integracji życia rodzinnego.