Liczba postów: 465
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Zastanawiam si?, jak prawid?owo ociepli? poddasze u?ytkowe. Szuka?em w necie i widz?, ?e jest masa metod, ale ka?dy poleca co? innego. We?na mineralna, pianka, styropian? Chcia?bym to zrobi? raz a dobrze, wi?c potrzebuj? konkretnych porad od ludzi, kt?rzy maj? z tym do?wiadczenie.
Liczba postów: 462
Liczba wątków: 48
Reputacja:
0
Przyznam szczerze, ?e izolacja termiczna poddasza to bardzo istotny temat. Na pocz?tek warto pami?ta? o paroizolacji ? bez niej nawet najlepszy materia? izolacyjny nie b?dzie efektywny. Odpowiednia cyrkulacja powietrza jest kluczowa dla unikni?cia kondensacji wilgoci i zwi?zanych z tym problem?w.
Liczba postów: 374
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Kiedy postanowi?am ociepli? moje poddasze, przeszuka?am dziesi?tki for?w i artyku??w na ten temat. Wybra?am ostatecznie we?n? mineraln? ze wzgl?du na jej w?a?ciwo?ci akustyczne i ?atwo?? monta?u. Warto jednak dok?adnie zapozna? si? ze specyfikacj? produktu oraz metod? jego aplikacji - r??ni producenci mog? wymaga? r??nych sposob?w monta?u. Co r?wnie wa?ne ? decyzja o wyborze metody powinna by? podyktowana stanem technicznym twojego dachu oraz specyfik? konstrukcji domu.
Liczba postów: 456
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
A czy kto? mo?e mi wyja?ni? r??nic? mi?dzy we?n? mineraln? a szklan?? Sama my?l? nad ociepleniem poddasza i chcia?abym wiedzie? co wybra?, ale te wszystkie terminy s? dla mnie nowe.
Liczba postów: 586
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
WE?NA MINERALNA RULEZ!!! Serio ludzie, lepszego izolatora nie znajdziecie! Dobra cena do jako?ci i nie trzeba si? martwi? o gryzonie jak w przypadku styropianu!!!
Liczba postów: 485
Liczba wątków: 34
Reputacja:
0
Pami?tajmy te? o aspekcie ekologicznym wyboru materia?u izolacyjnego. Nie tylko oszcz?dno?ci energetyczne s? wa?ne ? r?wnie? wp?yw na ?rodowisko naszych dzia?a? budowlanych powinien by? brany pod uwag? przy podejmowaniu decyzji.