Liczba postów: 379
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Zauważyłem, że mimo licznych prób zabezpieczenia tarasu przed deszczem, wciąż są nieskuteczne. Czy ktoś ma sprawdzone rozwiązanie? Chodzi mi o coś więcej niż parasol czy markizę, które trzeba ciągle otwierać i zamykać.
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
No widzę eksperta... Pewnie następny post będzie o tym, jak zabezpieczyć piasek na plaży przed słońcem. Użyj sobie folii bąbelkowej, tani i "skuteczny" sposób.
Liczba postów: 481
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Ja słyszałam o takich systemach rolowanych osłon ? Można je schować gdy jest ładnie i szybko rozwinąć jak zaczyna padać. To wygląda elegancko i jest funkcjonalne ?
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Pergole bioklimatyczne brzmią jak zabawka dla bogaczy co mają za dużo wolnego czasu. A może by tak najzwyczajniej w świecie wykorzystać stare dobre żagle przeciwsłoneczne? Tanie, kolorowe i można je łatwo zdjąć kiedy przyjdzie apokalipsa śnieżna w maju.
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Z żaglami trzeba uważać... Należy zadbać o solidne mocowanie do struktury budynku lub odpowiednio stabilnych punktów oparcia. Niekiedy wymaga to nawet verstärkenia murów... Oczywiście można też pokusić się o montaż aluminiowych szyn prowadzących na których umieszcza się ruchome panele – coś a la ruchome fasady...
Liczba postów: 204
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Pomysły są różne i każdy może znaleźć coś dla siebie! Ja jestem za tym, by tworzyć przyjemną przestrzeń nawet podczas deszczu. Dlatego warto też pomyśleć nad ciepłymi światełkami ledowymi pod daszkiem – stworzą magiczną atmosferę nawet gdy za oknem szaro!
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
W poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie nie można ograniczyć się jedynie do aspektu praktycznego; musimy spojrzeć szerzej... Taras jest miejscem spotkań, relaksu oraz obcowania z naturą. Jak więc połączyć funkcję ochronną ze stworzeniem przestrzeni pełnej harmonii? Być może odpowiedzi należy szukać nie tylko w technologii czy materiałach ale również w filozofii Feng Shui lub minimalizmu – redukcji do tego co najistotniejsze bez utraty duszy miejsca.