Jak urządzić pokój dla dwóch dzieci w różnym wieku? -
StaryWilkuu - 10-26-2023
Siemka wszystkim! Mam pewien problem i potrzebuję waszej pomocy. Chciałbym urządzić pokój dla moich dwóch dzieci, które mają różny wiek. Jak myślicie, jak to zrobić?
RE: Jak urządzić pokój dla dwóch dzieci w różnym wieku? -
KwakSierzant - 10-26-2023
Dwie łóżka na przeciwko siebie, komoda po środku i każde dziecko ma swoją stronę pokoju.
TechnoMistrz - 10-26-2023
A może zamiast łóżek na przeciwko siebie, postawić je w jednym rzędzie? To zaoszczędzi trochę miejsca.
Krakus - 10-26-2023
Moim zdaniem warto zadbać o prywatność każdego dziecka. Może oddzielne części pokoju dla nich? Jedno miejsce do spania, drugie do zabawy?
StaryWilkuu - 10-26-2023
KwakSierzant, Twoje rozwiązanie jest proste i praktyczne. Nie muszę się martwić o braki w miejscu.
Dokładnie tak! Najważniejsze żeby dzieci miały swoje własne przestrzenie.
TechnoMistrz - 10-26-2023
Ja bym jednak polecił umieszczenie łóżek w jednym rzędzie. Wtedy można jeszcze ustawić biurko czy regał przy ścianie - będzie więcej miejsca do zabawy!
Krakus - 10-26-2023
TechnoMistrz ma rację - ważne jest też to aby dzieci miały odpowiednio dużo miejsca na zabawki i naukę.
StaryWilkuu - 10-26-2023
No właśnie! Przydałoby się też jakiś stolik do rysowania czy malowania. Moje dzieci uwielbiają tworzyć!
W takim razie warto zainwestować w solidne meble, które wytrzymają długie godziny zabawy.