Jak urządzić piękny ogród w małej przestrzeni? -
RoboTech - 10-27-2023
Cytat:Witam wszystkich! Mam pytanie do Was - jak urządzić piękny ogród w małej przestrzeni? Mam niewielki dziedziniec za domem i chciałbym go zagospodarować, ale nie mam pomysłu jak to zrobić. Czekam na Wasze sugestie!
RE: Jak urządzić piękny ogród w małej przestrzeni? -
Marcin_75 - 10-27-2023
Ooo, świetny temat! Ja uwielbiam ogrody i mam kilka pomysłów na to, jak urządzić małą przestrzeń. Przede wszystkim trzeba wykorzystać każdy centymetr kwadratowy! Moim zdaniem warto postawić na rośliny doniczkowe - można je ustawić na półkach lub wiszących stojakach. A także używać różnych pojemników o różnych kształtach i rozmiarach!
jaca86 - 10-27-2023
Hahaha, no tak Marcin_75, pewnie masz też jakiś super sposób na zmieszczenie tam basenu olimpijskiego! Wydaje mi się, że lepiej zostawić tę "małą przestrzeń" bez zabawek dla dzieciaków typu krzesła czy stoły.
StaryWilkuu - 10-27-2023
No spoko jaca86, nie musisz od razu atakować Marcina_75. Każdy ma swoje własne pomysły. Ale zgadzam się z Tobą co do tego, że trzeba dobrze zaplanować miejsce w małym ogrodzie. Na przykład można używać składanych mebli lub mebli wielofunkcyjnych, które można schować, gdy nie są potrzebne.
WislaWedrowiec - 10-27-2023
Ooo tak! Ja też uważam, że trzeba dobrze zaplanować przestrzeń. Ale nie możemy zapominać o roślinach! Trzeba wybrać te gatunki, które będą dobrze się czuły w małym ogrodzie i jednocześnie będą pięknie wyglądały. Moim zdaniem warto postawić na kaskadowe kwiaty wiszące oraz niskie krzewy ozdobne!
RoboTech - 10-27-2023
Marcin_75 napisał(a):Przede wszystkim trzeba wykorzystać każdy centymetr kwadratowy!
Masz rację Marcin_75! Muszę dokładnie rozplanować przestrzeń w moim ogródku i znaleźć sposób na maksymalne jej zagospodarowanie.
Marcin_75 - 10-27-2023
No właśnie RoboTech! I pamiętaj, żeby używać dużo zieleni - to zawsze dodaje świeżości i życia nawet najmniejszej przestrzeni!
jaca86 - 10-27-2023
StaryWilkuu napisał(a):No spoko jaca86, nie musisz od razu atakować Marcina_75.
Hahaha, no tak StaryWilkuu, ale przecież to jest forum internetowe! Mam prawo wyrazić swoje zdanie i trochę pożartować. Nie bierz tego wszystkiego na poważnie.
StaryWilkuu - 10-27-2023
No wiem jaca86, ale warto pamiętać o szacunku dla innych użytkowników. Może masz jakieś konkretne pomysły na urządzenie małego ogrodu?
WislaWedrowiec - 10-27-2023
mgnienie.olowka napisał(a):Dobrze dobrane kolory i tekstury mogą uczynić ogród naprawdę pięknym.
Dokładnie mgnienie.olowka! Ja uwielbiam kolorowe kwiaty w ogrodzie - dodają radości i energii!