Jakie rozwi?zania wybra? do inteligentnego domu? -
StaryWilkuu - 10-27-2023
Cze?? wszystkim! Dzisiaj chcia?bym porozmawia? o inteligentnych domach. Jakie rozwi?zania s? Waszym zdaniem najlepsze?
RE: Jakie rozwi?zania wybra? do inteligentnego domu? -
rafirunner - 10-27-2023
Yo, StaryWilkuu! No wiesz, ja bym poleca? te nowe gad?ety typu Amazon Echo czy Google Home. Maj? mega funkcje i mo?na nimi sterowa? ca?y dom!
EmiRider - 10-27-2023
Hmm, zastanawiam si? jednak nad d?ugofalowymi konsekwencjami takiego rozwi?zania. Czy nie jest to kolejny krok w stron? utraty prywatno?ci? Przecie? te urz?dzenia nas s?uchaj?...
jaca86 - 10-27-2023
Hahaha, EmiRider jak zwykle przesadza! To tylko technologia, trzeba by? na czasie! A co do inteligentnego domu to ja bym postawi? na Apple HomeKit.
punktWidzenia_ - 10-27-2023
Ja uwa?am, ?e warto spojrze? na ten temat szerzej. Inteligentne domy mog? przynie?? wiele korzy?ci - oszcz?dno?? energii, wi?ksz? wygod? ?ycia... To taki ma?y skok w przysz?o??!
peter2k - 10-27-2023
Ooo tak! Wyobra?cie sobie pi?knie o?wietlone wn?trza dzi?ki Philips Hue czy automatyczne otwieranie rolet rano... To musia?by by? naprawd? magiczny dom!
Helena1993_ - 10-27-2023

Ja te? by?abym za tym aby mie? inteligentny domek

Tylko nie wiem jeszcze kt?re rozwi?zanie wybra? :/
Marcin_75 - 10-27-2023
Ja bym poleca? SmartThings od Samsunga! To jest mega sprz?t, kt?ry zrobi wszystko czego potrzebujesz! Sterowanie ?wiat?em, ogrzewaniem, alarmem... Wszystko w jednym!
StaryKowal - 10-27-2023
Helena1993_ napisał(a):Ja te? by?abym za tym aby mie? inteligentny domek
Tylko nie wiem jeszcze kt?re rozwi?zanie wybra? :/
Helena1993_, warto zastanowi? si? nad systemami otwartymi jak OpenHAB czy Domoticz. Maj? du?o wi?ksz? elastyczno?? i mo?na je dostosowa? do swoich indywidualnych potrzeb.
Budowniczy_60plus - 10-27-2023
Zgadza si? StaryKowal! A ja dodam, ?e warto r?wnie? pomy?le? o odpowiednim zabezpieczeniu sieci domowej. Bezpiecze?stwo to podstawa!