Jakie rozwiązania wybrać do inteligentnego domu?

Cześć wszystkim! Dzisiaj chciałbym porozmawiać o inteligentnych domach. Jakie rozwiązania są Waszym zdaniem najlepsze?
Odpowiedz

Yo, StaryWilkuu! No wiesz, ja bym polecał te nowe gadżety typu Amazon Echo czy Google Home. Mają mega funkcje i można nimi sterować cały dom!
Odpowiedz

Hmm, zastanawiam się jednak nad długofalowymi konsekwencjami takiego rozwiązania. Czy nie jest to kolejny krok w stronę utraty prywatności? Przecież te urządzenia nas słuchają...
Odpowiedz

Hahaha, EmiRider jak zwykle przesadza! To tylko technologia, trzeba być na czasie! A co do inteligentnego domu to ja bym postawił na Apple HomeKit.
Odpowiedz

Ja uważam, że warto spojrzeć na ten temat szerzej. Inteligentne domy mogą przynieść wiele korzyści - oszczędność energii, większą wygodę życia... To taki mały skok w przyszłość!
Odpowiedz

Ooo tak! Wyobraźcie sobie pięknie oświetlone wnętrza dzięki Philips Hue czy automatyczne otwieranie rolet rano... To musiałby być naprawdę magiczny dom!
Odpowiedz

Smile Ja też byłabym za tym aby mieć inteligentny domek Big Grin Tylko nie wiem jeszcze które rozwiązanie wybrać :/
Odpowiedz

Ja bym polecał SmartThings od Samsunga! To jest mega sprzęt, który zrobi wszystko czego potrzebujesz! Sterowanie światłem, ogrzewaniem, alarmem... Wszystko w jednym!
Odpowiedz

Helena1993_ napisał(a):Ja też byłabym za tym aby mieć inteligentny domek Big Grin Tylko nie wiem jeszcze które rozwiązanie wybrać :/
Helena1993_, warto zastanowić się nad systemami otwartymi jak OpenHAB czy Domoticz. Mają dużo większą elastyczność i można je dostosować do swoich indywidualnych potrzeb.
Odpowiedz

Zgadza się StaryKowal! A ja dodam, że warto również pomyśleć o odpowiednim zabezpieczeniu sieci domowej. Bezpieczeństwo to podstawa!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości