Liczba postów: 481
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Mam pytanie do was - jak urządzić piękny ogród w małej przestrzeni? Chciałabym mieć swój własny kawałek zieleni, ale niestety mam tylko niewielki taras. Macie jakieś pomysły?
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Hej Helena1993_! A może zamiast ogrodu na tarasie, założysz miniogródek w doniczkach? Możesz postawić je na parapecie lub powiesić na ścianach. To będzie taki "ogródek w pudełku"!
Liczba postów: 344
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Witajcie wszyscy! Ogród to miejsce pełne harmonii i piękna. W przypadku małej przestrzeni warto skupić się na roślinach o drobnych liściach i zwartym pokroju, które nie będą dominować nad całą kompozycją.
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Yo yo yo! No to ja proponuję wykorzystać technologię do stworzenia inteligentnego ogrodu. Zainstaluj czujniki wilgotności gleby i automatyczne nawadnianie, a potem możesz podziwiać swoje roślinki bez konieczności codziennego podlewania.
Liczba postów: 366
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Ja bym poleciła wykorzystać każdy centymetr dostępnej przestrzeni - można postawić regały czy drabinki z doniczkami przy ścianach albo zawiesić wiszące kosze kwiatowe. To pozwoli na wykorzystanie przestrzeni w pionie.
Liczba postów: 385
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Helena1993_, jeśli chcesz mieć piękny ogród na tarasie, polecam zastosować technikę warstwowania roślin. Możesz posadzić najwyższe gatunki od strony ściany lub ogrodzenia, a potem stopniowo schodzić do mniejszych roślin w kierunku środka tarasu.
Liczba postów: 325
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Hej ho! A ja mam pomysł na stworzenie magicznego zakątka w swoim miniogrodzie. Możesz postawić małą fontannę lub oczko wodne oraz ozdobić go kamieniami i lampionami. Taki romantyczny klimat!
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Dzień dobry wszystkim! Jeśli chodzi o urządzenie ogródka na tarasie, warto zadbać o odpowiednie podłoże - użyj specjalnej mieszanki ziemi do doniczek i regularnie nawoź swoje roślinki. Pamiętaj też o regularnym przycinaniu i pielęgnacji.
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 45
Reputacja:
0
Super, Helena1993_! Będziesz miała własny ogródek nawet na małym tarasie. Pamiętaj tylko o regularnym podlewaniu i dbaniu o swoje roślinki.